Prijs voor Beste Artikel voor Lisanne Wetemans en David van Garderen

 

‘De Echo’ tweede van Nederland bij schoolkrantverkiezing!

 

Bij de uitreiking van de Schoolkrant Awards in Nijmegen heeft De Echo van de Philips van Horne SG een tweede plaats behaald in de categorie ‘Beste schoolkrant’. In totaal namen 48 schoolbladen uit heel Nederland deel aan het jaarlijks terugkerende evenement.

Tevens wonnen de Weertenaren de prijs voor het beste artikel met het stuk ‘Met toeters en bellen’, waarin het leven van een politierechercheur wordt beschreven. Ook in de andere categorieën behaalde de redactie prima resultaten. Zo werd De Echo tweede in het klassement ‘Beste vormgeving’. Ook in de categorieën ‘Beste cover’ en ‘Beste column’ was de jury lovend over de inzending, maar werd net naast de hoofdprijs gegrepen.

 

De jury liet in haar rapporten weten dat De Echo in sommige opzichten ‘weinig onderdoet voor een professionele bladenmaker’. Ook de verhalen in de Echo zijn volgens hen ‘kwalitatief erg hoogstaand’. Volgens het juryrapport stak het winnende artikel ‘met kop en schouders’ boven de concurrentie uit. Verder is men van mening dat het verhaal van de rechercheur ‘op een goede manier is neergezet’ en leest ‘als een trein’.

 

Over de schrijfster van de column ‘Te laat’ zegt het desbetreffende jurylid: ‘Ik ben benieuwd wat er gebeurt als de auteur haar literaire talent gebruikt om zwaarder onderwerpen te behandelen.’ en ‘Ze schrijft beeldend waardoor je als lezer razendsnel het einde van haar column bereikt. Te snel misschien wel.’

De vormgeving van het schoolblad kan ook op complimenten van de jury rekenen: ‘Waar andere schoolkranten soms kiezen voor foto's ter grootte van een postzegel, durft De Echo voor groot beeld te kiezen.’

 

De winnende editie is online te bekijken: http://issuu.com/deecho/docs/echo-13

 

Verslag redactieleden

Zaterdag 20 april, de uitreiking van de Schoolkrant Awards. De Echo is een paar weken geleden al ingestuurd en is in die tijd beoordeeld in vijf categorieën; beste vormgeving, beste column, beste artikel, beste cover en natuurlijk beste schoolkrant van Nederland. We zijn hier allemaal erg gespannen voor geweest en dat zal hopelijk de reden zijn dat twee redactieleden zich hadden verslapen. Ondanks die ‘opstartproblemen’ kwamen we bij onze eerste stop, Eindhoven, aan. Hier hebben we kunnen genieten van een gebakje met koffie, en konden we fantaseren over wat de dag zou brengen. Zouden we genomineerd zijn? Zouden we een prijs in de wacht slepen?

 

Zonder problemen bereikten we Nijmegen. Na de opening en een ietwat ongemakkelijke introdans begonnen we aan de workshops, die varieerden van ‘Interviewtechnieken’ tot ‘Hoe schrijf ik een ikje?’. Stuk voor stuk waren ze leerzaam en interessant, en een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de ‘concurrent’. Na de pauze kregen we een boekpresentatie van auteur Khalid Boudou. Hij bezit een goed gevoel voor humor en gaf ook nog een leuk interview.

 

Na al deze activiteiten was het moment, waarop iedereen op wachtte, eindelijk daar; de prijsuitreiking. De Echo werd in alle categorieën waarin werd meegedaan genomineerd: beste vormgeving, beste column, beste cover, beste artikel en beste schoolkrant. Van alle 48 schoolkranten wonnen Lisanne Wetemans en David van Garderen wonnen de prijs voor het beste artikel, de andere nominaties resulteerden in een tweede prijs. Dit betekent wel dat we de op een na beste schoolkrant van Nederland zijn! De prijs geeft ons onder andere het recht op een rondleiding en interview bij het RTL Nieuws en een gastpublicatie op Scholieren.com

 

DAGBLAD DE LIMBURGER; 24 APRIL 2013

 

ARTIKEL DOOR CRISTEL COLLARD

 

http://digitaal.ddl.x-cago.net/DDL/20130424/pages/01001WE/articles/DDL-20130424-01001WE004.pdf

 

De Trompetter (25-04-2013)

 

http://www.prepresskelpen.nl/epaper/1713_weert/index.html#/4/

 

Website Dagblad de Limburger op 22 april 2013

 

http://www.limburger.nl/article/20130421/REGIONIEUWS03/130429680/1004#Schoolkrant_Philips_van_Horne_wint_prijs

 

WTV maakt opname van redactievergadering ECHO-Magazine

Copyright Webmaster PvH