Interessante bijeenkomst in Eindhoven over technische opleidingen en beroepen

De Jet-Net Career Day Zuid 2012 vond dit jaar plaats op dinsdagmiddag 20 november. Vijfenveertig leerlingen met een N-profiel uit Vwo5 mochten meedoen met deze Careerday in Eindhoven.


De Careerday is een actieve voorlichtingscampagne, georganiseerd door JetNet, een landelijke organisatie van technische bedrijven.

Doel is leerlingen laten zien wat er te koop is in de wereld van de techniek en hen zo warm te maken voor een hoogwaardig technisch beroep en een technische studie.

De deelnemende bedrijven profileren zich met jonge academici, die behalve over hun werk ook over hun studie kunnen vertellen.

 

Om ook de technische studies te promoten hadden de technische universiteiten en hogescholen diverse stands ingericht.


In groepjes van vijftien leerlingen onder begeleiding van een "Career Guide" bevolkten de leerlingen onder andere de stands van Shell, DSM, Rockwool, ASML, VDL en Sekisui.

 

Het Techunited team van de Tu/e gaf een demonstratie met voetballende robots en de Philips delegatie bezocht o.a. de Geodesie stand van de Hogeschool Utrecht, de Biobased TeCh van de Avans Hogeschool en de Tu/e stand over de studie Automotive.

Enkele uitspraken op de Jet-Net Careerday 2012.

  • Robots kunnen voetballen?!
  • Automotive op de Tu/e beweegt zelf.
  • Shell en foam hoort bij elkaar.
  • Rockwool legt de link tussen glaswol en een suikerspin.
  • Bij ASML leer je MEMS bouwen.
  • Bij DSM weten ze hoe je een lange vinger moet coaten.

 

Gerry Verhaeg: "Met een snackzak voor de leerlingen kwam er om kwart voor vier een einde aan deze interessante dag. We willen heel graag namens de school onze Jet-Net partner SABIC bedanken voor deze boeiende confrontatie met de techniek."




Foto's: Heinz van de Wardt

Foto's: Gerrie Verhaegh

Copyright Webmaster PvH