The Oaken Towels winnaar 25e Van Horne Pop 2013

De talentvolle soulband The Oaken Towels

In een bomvol De Bosuil is de soulband The Oaken Towels de onbetwiste winnaar geworden van het 25e Van Horne Festival op vrijdag 5 april in De Bosuil.

De band was volgens de jury in alle opzichten een winnaar: niet alleen muzikaal maar ook het terrein van uitstraling en podiumpresentatie.

Uit het juryrapport:

  • "Een podium vol met jonge, enthousiaste muzikanten"
  • "Muzikaal staat het als een huis!"
  • "De blazerssectie maakt het plaatje compleet"
  • "De band weet het publiek te overtuigen"

Op de tweede plaats eindigde Eagle X-ray ("Een energieke band met een lekkere, volle sound") en nr. 3 is geworden Unhealthy ("Als band hebben ze het afgelopen jaar progressie gemaakt").

De aanmoedigingsprijs was voor de brugklas L band  The Jibberjabber Factory. ("Een jeugdige, frisse band met veel potentie!).

 

Prijzen voor The Oaken Towels

Naast de felbegeerde Van Horne Pop bokaal mag The Oaken Towels het van Horne Pop optreden uitbrengen op een CD. Deze extra prijs is een initiatief van het project Rockplein van RICK. 

Zeven van de twaalf bands die hebben deelgenomen aan het 25e Van Horne Popfestival zijn gecoacht door RICK docent en bassist Rogier van Wegberg. De Rockplein CD werd toegekend aan "de hoogst geëindigde band van de zeven gecoachte groepen".

The Oaken Towels hebben nog meer prijzen gewonnen. Ze mogen één en waarschijnlijk twee optredens verzorgen in Weerter cafés.

 

Uit het Juryrapport...

1.  The Oaken Towels: 

  • "Een podium vol met jonge, enthousiaste muzikanten"
  • "Muzikaal staat het als een huis!"
  • "De blazerssectie maakt het plaatje compleet"
  • "De band weet het publiek te overtuigen"

 

2.  Eagle X-ray: "Een energieke band met een lekkere, volle sound"

 

3.  Unhealthy: "Als band hebben ze het afgelopen jaar progressie gemaakt"

 

De aanmoedigingsprijs was voor de brugklas L band  The Jibberjabber Factory.

Jury:"Een jeugdige, frisse band met veel potentie!"

 

Binnenkort meer over: The Oaken Towels, de uitslag, de juryrapporten, de sfeer en natuurlijk veel foto's van onze webfotograaf Lisanne Bosch

Foto in Dagblad de Limburger van 6 april 2013.

 

Op de foto enkele bandleden van de brugklasband "The JibberJabberFactory"

 

Tevens:

Voorbeschouwing in Dagblad de Limburger van Cristel Collard, donderdag 4 april.

Biografie The Oaken Towels
De swing- en soulband, The Oaken Towels, wil mensen entertainen.
Daarom spelen ze een breed repertoire met onder andere blues, soul en
popmuziek.

De band werd opgericht in 2012. De groep bestaat uit een
gitarist, bassist, pianist, drummer en een zanger, aangevuld met blazers.

 

The Oaken Towels 22.00

Björn WiermansZang + TrompetV5C
Jeroen Looijen Drums V5C
Martijn MennenGitaar
oud-leerling
Elsemiek PiepersPianoV6C
Joëlle SteutenTrompet   
H5D
Sanne ClaessensSaxofoon                V6C
Dolly Haselager SaxofoonV5C
Alex Arts Trompet-
Stan CampTromboneV5B

 

 Nummers:

 

Soul Man The Blues Brothers
You Can Leave Your Hat OnJoe Cocker
Stuck In The Middle With YouMichael Bublé

 Sfeerreportage 25e Van Horne Pop 2013 in Weert op website Dagblad de Limburger

Van Horne Pop beleefde vrijdagavond haar 25e editie in muziekcentrum De Bosuil in Weert. Meer dan zeshonderd muziekliefhebbers bezochten het festival van scholengemeenschap Philips van Horne. Studente Roosmarijn Dierick van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg maakte onderstaande sfeerreportage.

 

Door Roosmarijn Dierick

-----------------------------------------------------------

Handen worden geschud, schouders geklopt en plastic bekertjes geheven. “Hé jongeman, daar zijn we dan!” Twee heren op leeftijd begroeten elkaar lachend. Niet veel later zijn ze getuige van een als konijn verklede jongeman die crowdsurft op een live vertolking  van 'You can leave your hat on'.

Het was de afgelopen weken vrijwel onmogelijk om ze te missen: de aanplakbiljetten voor Van Horne Pop 2013. Op praktisch elke hoek in Weert en omgeving stond een jongen in T-shirt de longen uit zijn lijf te zingen naast een opsomming van de twaalf deelnemende schoolbands van de Philips van Horne. Voor de vijfentwintigste editie, die gisterenavond in muziekcentrum De Bosuil plaatsvond, werden vier succesvolle bands uit de geschiedenis van Van Horne Pop aan dat programma toegevoegd.  Ook trad een speciaal voor het jubileum geformeerde 'All Stars Band' met oud-leerlingen als Rogier van Wegberg, Kelly Kockelkoren en Michiel van Horen aan. De line-up voor deze jubileum-editie bleek in de smaak te vallen. De Bosuil trok meer dan 600 muziekliefhebbers. Ruim een verdubbeling ten opzichte van de afgelopen jaren.

Met zijn armen over elkaar luistert een barman naar de eerste schoolbands van de avond. Een collega volgt zijn voorbeeld: met haar armen gekruist, staat ze op een stukje kauwgom te kauwen. Het is voor het eerst dat er alcohol wordt geschonken tijdens Van Horne Pop. Dit om de oudere generatie tegemoet te komen. Maar van bierconsumptie is in het begin van de avond amper sprake. Op wat verdwaald pilsje na, vloeit enkel de frisdrank rijkelijk.

Op het podium verspringen rode cijfers van de klok die een strak schema moet garanderen. De jongens op het podium lijken de tijdsdruk te voelen. De laatste noten zijn nog niet weggestorven of de drumstokken vinden elkaar alweer om het volgende stuk  aan te kondigen. Bezorgde blikken op de klok, maar de muzikanten eindigen op de seconde nauwkeurig.

Enkele minuten later maakt een vader driftig foto's van de driekoppige band van zijn zoon. Een reeks oergeluiden wordt vanaf het podium het publiek in gespuuwd. “Ze denken dat hun muziek nieuw is, maar ik ging vroeger al naar dit soort concerten toe.” De man komt slechts met moeite boven het geluid uit. Tussen de verschillende nummers door moedigt hij aan met een zelfde soort vuur in zijn kreten. “Eigenlijk jammer dat ze nooit bij ons thuis repeteren.” Hij kijkt er ernstig bij. “Wat de buren ervan zouden vinden, kan me weinig schelen, maar mijn andere zoon doet aan topsport en heeft zijn rust hard nodig...”

Het publiek komt langzaam op stoom. Gingen er in het begin van de avond slechts wat voeten lichtjes van hun plek en een paar hoofden heen en weer op - of naast - de maat van de muziek, nu wordt er gesprongen en gedanst. De eerste 'we want more' klinkt en aanwezigen zingen zo nu en dan luidkeels mee. Het balkon, dat normaal gesproken slechts toegankelijk is voor de juryleden, stroomt vol met publiek en telelenzen zwermen rond het podium om de hoogtepunten vast te leggen.

Een negenjarig jongetje klapt uitgelaten mee met de band van zijn nichtje. Een half opgedronken glaasje fanta staat als vergeten aan zijn voeten. Een moment kijkt hij om zich heen en als hij denkt dat niemand het ziet, speelt hij een snelle solo op zijn eigen luchtgitaar.

Een scala aan muziekstijlen wordt aangepakt: pop, rock, hardcore, punk, rock-'n-roll, disco. Na de prijsuitreiking en de toegift van de winnende swingband, hebben  scholieren bij het podium haast ongemerkt hun plaatsen afgestaan aan een eerdere generatie. Terwijl in een rustige hoek vier jonge meiden giechelen om Facebookstatussen en Whatsappberichten, nemen de Reunion Bands het podium over. En als de All Stars Band vervolgens de bühne betreedt, wordt het publiek enthousiaster dan het tot dan toe is geweest. Professionele muzikanten die een show weggeven voor hun vrienden van vroeger. Voor hun klasgenoten, maar ook voor de nieuwe generatie leerlingen.

Twee generaties op hetzelfde podium, samengebracht door vijfentwintig jaar Van Horne Pop. Pas in de kleine uurtjes gaan ze huiswaarts. De leerlingen van toen per auto, de nieuwe generatie op de fiets.


Tijd Gepubliceerd op: 06.04.13 14:18, laatste update: 07.04.13

Copyright Webmaster PvH