Bert van Dijk: "De zwaarste marathon die ik ooit heb gelopen"

Gymnastiekdocent Bert van Dijk heeft zondag 7 oktober onder zware omstandigheden de marathon in het Hongaarse Boedapest gelopen en...uitgelopen. Zij het dit keer met de nodige moeite.

Bert van Dijk: "Het was de zwaarste marathon die ik heb meegemaakt. Het was warm en vochtig in de stad. Tot op 21-25 km ging alles voorspoedig en lag ik goed op schema. Ik had toen wel al last van mijn maag. Bij km paal 35 moest ik overgaan op een lager tempo. Kramp lag op de loer. En toen kwam de laatste 200 meter... Vlak voor de finish kreeg ik een dikke kramp en heb ik de laatste meters gehuppeld, gehinkeld en gelopen. Maar ondank dat heb ik genoten van deze stad en van dit evenement."

 

Bert liep voor het 8e achtereenvolgende jaar de marathon.

Eerder liep hij al de marathons van Eindhoven (2005), Berlijn (2006), Amsterdam (2007), New York (2008), Keulen (2009), Brussel (2010) en München (2011).

 

Sponsoring

Van Dijk heeft zich traditioneel ook dit jaar weer laten sponsoren door collega’s van school, vrienden en bekenden. Bert heeft in Boedapest ruim 2300 euro verdiend voor het Philips van Horne onderwijsproject 2012-2013, een school in Oeganda.


Het inschrijfgeld, reis- en verblijfkosten, de kosten van zijn trainingen, extra kosten voor fysiotherapie  en sportmasseur, voeding en natuurlijk de reis naar Boedapest en de marathon zijn door Bert van Dijk zelf betaald.

 

 

 

 

Waardering voor de zoveelste prestatie van Bert?

 

Steun het Philips van Horne project 2012-2013

Bankrekeningnummer: 65.51.11.433

t.n.v.: H.M.A.A. van Dijk inz. Sponsoractie PVH

 

Bert na zijn marathon: doodmoe maar trots...

Foto's: Marlies Jansen

Philips van Horne project 2012-2013

 

Het onderwijsproject van dit schooljaar is voorgesteld door de leerlingen Shirin Senden en Nicole Saha.

Vorig schooljaar zijn beide (ex-) 6 vwo leerlingen tijdens de carnavalsvakantie op werk/studiereis geweest in Oeganda.

Deze reis werd georganiseerd door de organisatie Edukans. Zij bezochten samen met tientallen andere Nederlandse leerlingen enkele scholen in Oeganda.

 

Shirin Senden en Nicole Saha

Copyright Webmaster PvH