European Youth Parliament in Amsterdam

Eline Berger, Jorik Franssen, Ben van der Erve, Jori Mulders, Abdullah Saraj en Femke Janssen doen op zaterdag 12 januari 2013 in Amsterdam mee aan het ‘European Youth Parliament’.

 

Het Europees Jeugdparlement is een onafhankelijke organisatie die de Europese Jeugd een mening wil laten vormen over Europese kwesties. Jaarlijks doen meer dan 20.000 jongeren mee aan sessies. Zo ook 6 enthousiaste leerlingen uit VWO 5 van de Philips.

 

Eline Berger: "We hebben samen een delegatie gevormd en reizen op 11 januari naar Amsterdam om vervolgens om 8 uur ’s ochtends op 12 januari al klaar te staan om volop te debatteren, in het Engels, over Europese problemen en oplossingen daarvoor.

Hiervoor hebben we een resolutie ontvangen, van de commissie ‘Legal Affairs’ die we daar mogen gaan verdedigen met behulp van speeches en argumenten in een debat.

Het doel is dat er veel wordt geleerd op het gebied van de Europese Unie, maar ook op het gebied van debatteren. Het zal dus een uiterst leerzame maar ook hartstikke leuke dag worden!"

Copyright Webmaster PvH