Jet-Net Career Day 2012 in Eindhoven

De Jet-Net Career Day zal dit jaar plaats vinden op 20 november in het Auditorium en Hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven.

 

Doel
Bij de Career Day draait het om "het ervaren, het denken en het doen". Leerlingen moeten voorbereid zijn op uitdagende standbezoeken. "Daag ook zeker je career-guide en de standmedewerkers uit om over hun eigen studie en loopbaan te vertellen", aldus wiskundedocent Gerrie Verhaegh.

 

Inhoud
Samen met  “profiel”-genoten kunnen leerlingen een halve lesdag de Career Day bezoeken.

Teamleider George Sonderkamp: "Houd je oren en ogen goed open om je te oriënteren op de studie- / werkrichting die je later op wilt."

In groepjes van ongeveer tien gaan leerlingen langs bij stands van technologische bedrijven als Shell, Unilever, DSM en Philips.

Maar ook hogescholen en universiteiten tonen wat zij met bèta- en techniek doen.

Gerrie Verhaegh: "Je bezoekt met je groep 3 stands. In de pauze krijg je de gelegenheid om zelf bij stands te kijken. Wil je meer weten over de bedrijven die dit jaar deel nemen en de stands die zij verzorgen? Zoek op internet naar Jet-Net Career Day Zuid."

 


Speeddating

Tijdens de Career Day is er in de vrije ronde de gelegenheid om te Speeddaten met een beroepsoefenaar. Dit is  de kans om een beroepsbeoefenaar vragen te stellen over zijn of haar studie- en loopbaan keuzes.
Per bedrijf is er een beroepsbeoefenaar aanwezig waar vragen aan gesteld kunnen worden.

Verhaagh: "Om te bepalen aan welke persoon jij je vragen wilt richten zijn er tijdens de dag posters op gehangen. Op deze posters is per Speeddater informatie aangegeven over zijn of haar huidige positie en studieachtergrond. Heb je een vraag over je persoonlijke studiekeuze of wil je meer weten over het werken bij een bepaald bedrijf? Stap dan op een van onze Speeddaters af tijdens de Jet-Net Career Day."



Dagprogramma Career Day Zuid

dinsdag 20 november


12.00 uur: Vertrek per bus vanaf school
12.30 uur: Aankomst; groepsindeling en koppeling Career Guide
13.00 uur: 1e ronde
13.30 uur: 2e ronde
14.00 uur: Vrije ronde en pauze
14.45 uur: 3e ronde
15.15 uur: 4e ronde
15.45 uur: vertrek naar Weert

Jet-Net partner SABIC betaalt al jarenlang de reiskosten zodat de leerlingen van de Philips van Horne ook dit jaar weer gratis kunnen deelnemen aan dit evenement.


De "Philips" wenst alle deelnemende leerlingen een interessante, leerzame middag toe.


Voor vragen kan je terecht bij G. Sonderkamp en G.Verhaegh.

Copyright Webmaster PvH