Choreograaf dansvoorstelling 'Charlie' verzorgt workshop op Philips

De bekende Nederlandse (Limburgse!) choreograaf Joost Vrouenraets zal op woensdag 23 januari as. een dansworkshop verzorgen op onze school. De CKV-voorstelling vindt plaats in een gymzaal tijdens het 7e en 8e uur (40'00" - rooster). Aanvang: 13.30 uur!

 

Joost is een nationaal en internationaal gevierde choreograaf. November 2012 ontving hij de “Inspiratieprijs 2012” van het Cultuurfonds Limburg (onderdeel van het Prins Bernhard Cultuurfonds) voor zijn gedrevenheid en motivatie om in en vanuit Limburg dansproducties te ontwikkelen van internationale allure.

 

Joost zal tijdens de workshop met de leerlingen gedeeltes uit de actuele productie “Charlie” dansen. “Charlie” is de dag erna te zien in het Munttheater.

 

Voor meer informatie, zie: http://www.gotra.eu/

 

 

Over Joost Vrouenraets:

choreograaf (1979, Nederland)

Joost Vrouenraets studeerde dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en vertrok daarna met een volledige studiebeurs naar Zwitserland om twee jaar te studeren aan Ecole-Atelier Rudra Béjart. In 2002 danste hij voor Compagnie ‘M’ van Béjart waar hij de hele wereld mee rond reisde. Anderhalf jaar daarna sloot hij zich aan bij Béjart Ballet Lausanne en werkte nauw samen met Gil Roman (directeur) als solist en assistent choreograaf.

Eind 2005 richt hij, samen met zijn danspartner Maïté Guérin, Gotra Ballet op.

 

Over de voorstelling CHARLIE:

Een dansvoorstelling over de held in de hedendaagse mens. Voor CHARLIE haalt Vrouenraets zijn inspiratie uit de martiale vechtkunsten en de epische superhelden verhalen in zowel films als comics. Het spanningsveld tussen superhelden versus kwetsbare mensen van vlees en bloed is de rode draad in deze explosieve en emotioneel gelaagde voorstelling. Tijdens hoge adrenaline momenten waarin snelheid en risico centraal staan begeven de karakters zich in een donkere wereld om tot zichzelf te komen en hun angsten te overwinnen.

 

Vrouenraets is gefascineerd door de ziel van de mens, zijn innerlijke strijd en zijn inspanningen om te overleven in een omgeving vol tegenstrijdigheden. In zijn werk legt hij de architectuur van de ziel bloot. Zijn danstaal is virtuoos, emotioneel en beeldenrijk. Dit maakt zijn werk toegankelijk voor zowel een jong als oud publiek. CHARLIE is het eerste deel van de trilogie CHARLIE GOES HOME.

Voor CHARLIE werkt Vrouenraets intensief samen met componist Joris de Man, die onder meer voor MTV en PlayStation werkzaam is. Hiermee gaat Vrouenraets een onorthodoxe alliantie aan door het filmische en epische karakter van de muziek. De Man won in 2010 de Ivor Novello award voor de ‘Best Original Video Game Score’ voor de soundtrack van Killzone2.

Copyright Webmaster PvH