Online hulp voor havo en vwo eindexamenkandidaten economie

Een groep (bedrijfs)economen van de Universiteit van Tilburg en de Universiteit Maastricht heeft de handen ineen geslagen om de belangstelling voor Economie en M&O onder middelbare scholieren te vergroten. Dit initiatief, Economie voor Jou, is sinds 22 maart online beschikbaar op www.economievoorjou.nl.


De website is een initiatief van enkele professoren van de universiteiten van Maastricht en Tilburg. Oud-vwo leerling Thomas van Gemert
werkt ook mee aan de website www.economievoorjou.nl
Thomas is student-assistent van Prof. P. Eichholtz van de Universiteit Maastricht.  


Doelstelling
Eén van de doelstellingen van "Economie voor Jou" is om leerlingen in 6 VWO en 5 HAVO te helpen met hun voorbereiding op de examens Economie en M&O door middel van innovatief online onderwijs.

 

Daartoe biedt de website www.economievoorjou.nl leerlingen een heldere uitleg op video van alle eindexamenvragen Economie en M&O van de afgelopen jaren, zowel voor VWO als voor HAVO. Ieder onderdeel van elke vraag wordt behandeld in een kort filmpje van 3 tot 5 minuten. In totaal komen er de komende weken meer dan 400 van die mini colleges beschikbaar.


Ze worden gegeven door een van de meest bekroonde en innovatieve universitaire bedrijfseconomiedocenten van Nederland: dr. Bob van den Brand. Zijn online onderwijsmethoden hebben op de universiteit geleid tot significant hogere slagingspercentages.


Daarnaast biedt de site de mogelijkheid om dr. Bob direct vragen te stellen, die hij online en in real time op video beantwoordt.

Dat kan vrijwel elke werkdag en de tijden zijn te vinden op de site.

Zijn antwoorden worden opgenomen en vormen zo een archief van meestgestelde vragen, gerubriceerd naar onderwerp en examen.



Dr. Bob van den Brand.

Zijn online onderwijsmethoden hebben op de universiteit geleid tot significant hogere slagingspercentages.

Copyright Webmaster PvH