Gerrit Hasendonckx (60) neemt afscheid van "zijn" Philips van Horne

Circa honderd genodigden, oud-collega’s, oud-leerlingen, leerlingen en personeelsleden en andere belangstellenden waren vrijdag 31 augustus getuigen van het officiële afscheid van geschiedenisleraar Gerrit Hasendonckx (60).
Voor veel collega’s kwam zijn besluit om vervroegd met pensioen te gaan tamelijk onverwachts. Eind vorig schooljaar, op donderdag 14 juni, heeft Hasendonckx, op zijn geheel eigen wijze, in kostuum én een strikje in de Belgische nationale kleuren, zijn laatste les gegeven.



Programma

Het programma van de twee en half uur durende afscheidssessie in de aula was samengesteld door enkele oud-collega’s en de sectiegeschiedenis.


Ceremoniemeester Louis Wolters had de regie en leidde de aanwezigen door een gevarieerd programma.

Locatiedirecteur Peter-Mathijs Linsen memoreerde in zijn toespraak de belangrijke rol die Gerrit Hasendonckx de afgelopen 37 jaar heeft gespeeld binnen de Philips van Horne: als uitstekend docent en mentor én als grondlegger en animator van de Archeologieclub Philips van Horne.

 

Daarna kwam zijn teamleider aan het woord en docenten, die als leerling bij hem in de klas hebben gezeten (hilarische anekdotes…), de sectie geschiedenis en leden van de archeologieclub.

Een van de hoogtepunten was het liedje dat collega Pierre Vossen speciaal voor Hasendonckx had geschreven. Vossen was jarenlang tijdens de pauzes tafelgenoot van Hasendonckx. In zijn tekst kwam heel duidelijk naar voren “wat voor een markante persoonlijkheid Hasendonckx is en is geweest.

 

Uit handen van zijn vroegere "sectie geschiedenis nestor" Jan Leemans kreeg Gerrit een schitterend beeldje aangeboden met veel symboliek. Het beeldje is gemaakt naar aanleiding van een foto uit het 25-jarig jubileumboek (1995), waarop Gerrit een leerling een archeologische vondst uitlegt.

 

Tegen het einde van de bijeenkomst maakte Gerrit van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op zijn 37-jarige loopbaan op de Philips van Horne.

 

Na afloop, om 18.00 uur was er gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van Gerrit Hasendonckx Uiteraard was er een hapje en een drankje, in dit geval wijn en veel bier, Belgisch bier….



Foto's: Jan Leenders

Pierre Vossen

Liedje van Pierre Vossen over "Hasendonckx en kartonnen bordjes in de personeelskamer".

 

PvH You Tube kanaal:

Klik op:

http://www.youtube.com/watch?v=r7lN_xz9JFs&feature=plcp

 

Copyright Webmaster PvH