Openluchttheater De Lichtenberg dankzij Weerter Mannenkoor na veertig jaar weer één dag muziekarena.

Voormalig Van Horne Pop winnaar Route 66 treedt op in Openluchttheater De Lichtenberg

Voormalig Van Horne Pop winnaar, Rhytm&Blues band Route 66, zal zondag 9 september optreden in het Openluchttheater De Lichtenberg.  Het Weerter Mannenkoor organiseert 's middags in het kader van de landelijke monumentendag een groot concert in onder de naam “de Lichtenberg Experience”.


Vanaf 13.00 uur tot ca 18.00 uur wordt een gevarieerd programma aangeboden waarin naast het Weerter Mannenkoor talloze Weerter muziekgezelschappen en bands optreden.

De toegang is gratis.


De  volgende groepen zullen samen met het Weerter Mannenkoor (of alleen) optreden: Harmonie St. Joseph  1880, het Weerter koor Vivace, de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziek vereniging, de voormalige Philips van Horne rockband Route 66 , de popband Second Girl van Het College,  The Street Singers en Young Street Singers en het koor Manoeuvre. De presentatie is in handen van Jan Leenders


Het Weerter mannenkoor zorgt daarbij voor de catering.



De Lichtenberg als monument
Na de Tweede Wereldoorlog werd van 1954 tot 1961 door de architect Pierre Weegels in opdracht van de toenmalige directie van het Bisschoppelijk College het Lichtenberg complex gerealiseerd. Het is een voorbeeld van een complex waarin onderwijs, sport en religie gecombineerd zijn.
Het openlucht theater, met 2250 zitplaatsen een van de grootste openluchttheaters in Nederland, is  sinds de jaren 70 van de vorige eeuw  niet meer in gebruik en in verval geraakt.
 Door het unieke ontwerp en de samenhang met het gehele complex heeft het een aantal jaren geleden de monumenten status gekregen.

Schoonmaak actie

De gemeente Weert is vorig jaar gestart met schoonmaakwerkzaamheden en die werden half juni  door leerlingen van het Kwadrant voortgezet. Uitstaande ijzeren pinnen en obstakels zijn afgeslepen om het theater veilig te gebruiken. Overig onderhoudswerk wordt uitgevoerd door De Risse groep en de Gemeente Weert.



Laura Caris
Om het concert te promoten heeft de Weerter kunstenares Laura Caris een poster ontworpen met stijlelementen uit periode die de inspiratie vormde voor architect Weegels (Bauwhaus en Le Corbuisier).

SCHITTEREND MONUMENT IN VERVAL...

De Lichtenberg nog niet graffiti-vrij...

POSTER VAN OUD-LEERLING LAURA CARIS

LEERLINGEN VAN HET KWADRANT MAKEN LICHTENBERG VEILIGER

Copyright Webmaster PvH