Twee leerlingen van Philips van Horne bij Top 10 van de Scheikunde Olympiade

Jeroen Bruekers en Faramarz Azizpour, beiden van vwo 6, hebben een geweldige prestatie geleverd door bij de beste tien van Nederland te eindigen tijdens de finale van de Scheikunde Olympiade op woensdag 12 juni jl.

Daarmee maakten zij de Philips van Horne de "beste olympiadeschool van Nederland".

De top vier van de Scheikunde Olympiade vertegenwoordigt Nederland bij de Internationale Scheikunde Olympiade in Moskou deze zomer.

 


Maar liefst 4399 leerlingen uit VWO 4,5 en 6 en HAVO 5 hebben afgelopen jaar deelgenomen aan de scheikunde olympiade, onder deze leerlingen waren 43 leerlingen van vwo 6, vwo 5 en havo 5.

Van deze 43 leerlingen slaagde maar liefst veertien vwo 6 leerlingen erin om meer dan 50% van het maximaal aantal punten et behalen. Zij krijgen allen een certificaat voor deze prestatie.

Drie leerlingen uit vwo 6, Joost Pieterse, Jeroen Bruekers en Faramarz Azizpour behoorden zelfs tot de top 80 van Nederland en mochten door naar de tweede ronde van de scheikunde olympiade.

In deze tweede ronde maakten zij een toets van drie klokuren.

 

De beste 20 leerlingen plaatsten zich vervolgens voor de nationale eindronde bij SABIC, onder deze twintig waren twee Limburgse leerlingen. Beiden van de Philips van Horne: Jeroen Bruekers en Faramarz Azizpour.

Na een week zweten en zwoegen, met o.a. een practicumtoets en een theorietoets, werd op 12 juni de uitslag van de Nationale Scheikunde Olympiade bekend gemaakt.

 

Scheikunde docent Susanne Trommelen: "Ik vind het een geweldige prestatie en ben dan ook erg trots op deze twee kanjers. En dan als Philips van Horne ook nog eens de best presterende school van deze Olympiade...Prachtig."



Artikel in Dagblad de Limburger

Copyright Webmaster PvH