Leerlingen Philips van Horne actief bij diverse kunstuitingen

Twee ochtenden cultuureducatie voor leerlingen in Weert: CKV-dagen: brug tussen onderwijs en cultuur

                                                                          
De afgelopen twee weken hebben de leerlingen van de 3 klassen kennis gemaakt  met verschillende vormen van kunst en cultuur tijdens de jaarlijkse CKV-dagen. Op dinsdag 21 en 28 mei hebben zij deelgenomen aan verschillende workshops bij zeven culturele instellingen in de stad.

De CKV-dagen (Culturele en Kunstzinnige Vorming) worden gecoördineerd door Ku+Cu, de marktplaats die onderwijs en cultuur in de regio Weert met elkaar verbindt.


De CKV-doedagen zijn bedoeld om de culturele horizon van de leerlingen te verbreden met boeiende workshops in uiteenlopende disciplines.

 

Denk aan hiphopdans en rap, het ontwerpen van je eigen reclamelogo, het schrijven op muziek, een kennismaking met het gemeentearchief, een kijkje achter de schermen van de bioscoop, bijzondere theatervoorstellingen en het maken van muziek op het ritme van de Cajon.

 

Bij elkaar, cultuureducatie in de brede zin van het woord, mogelijk gemaakt door medewerking van Rick (Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie), het Munttheater, Gotcha Cinema!, het Bibliocenter, het Gemeentemuseum en het Gemeentearchief.

Nieuw in het deelnemersveld is Perron C, de recent opgerichte broedplaats voor creatieve ondernemers in Weert waar de havo/vwo-leerlingen op 28 mei getrakteerd op enerverende workshops rap en creatief denken.


Foto's: Pascal Cardinaal

Programma

 

dinsdag 21 mei :

9.00-11.20 uur: workshops Cajon (RICK), Beeldend 3D (Rick), Hiphop (Rick), Cinema (Gotcha), Schrijf op muziek (Bibliocenter), Museumtheater (Gemeentemuseum), Het verleden ligt op straat (Gemeentearchief)

11.50-13.00 uur: voorstelling Remix (Munttheater)

 


dinsdag 28 mei:
9.00-12.50: workshops Cinema (Gotcha), Creatief denken (Perron C), Cajon (Rick), Schrijf op muziek (Bibliocenter), Museumtheater (Gemeentemuseum), Het verleden ligt op straat (Gemeentearchief), Cajon (Rick), dans (Rick), Reclame en logo (Rick), Theatersport (Rick), Creatief denken (Perron C), Rap (Perron C).

Copyright Webmaster PvH