LVO-Nieuwsbrief voor ouders (februari 2013)

 

 

De directie van LVO Weert wil graag ouders regelmatig informeren over de voortgang en ontwikkelingen binnen het voortgezet onderwijs in Weert.

 

1. ORGANISATIE


Onderwijscommissie
Op 8 januari jl. is er tijdens een gezamenlijke bijeenkomst met directie en medezeggenschapsraden (MR-en) gesproken over de voortgang van de samenwerking tussen de drie scholen voor voortgezet onderwijs in Weert. Deze middag is geconstateerd dat het plan om de samenwerking te intensiveren nog steeds onderschreven wordt. Er wordt een onderwijscommissie ingesteld welke de opdracht krijgt om over een aantal school overstijgende zaken een totaalplan op te stellen dat ter instemming wordt voorgelegd aan de MR-en.
In de commissie nemen naast de directie, 2 docenten en 1 ouder per locatie deel. De onderwijscommissie zal begin februari voor het eerst bij elkaar komen.



Beleidsplan TTO
Het TTO-Management (Tweetalig Onderwijs) met als coördinatoren Sascha Engbersen en Gerry Verhaeg heeft een TTO-beleidsplan 2012-2016 opgesteld. Het TTO-beleidsplan geeft de kaders en ontwikkeling aan voor de komende vier schooljaren. Het plan wordt ieder schooljaar geconcretiseerd in een activiteiten- en een scholingsplan. Het TTO-beleidsplan vormt een onderdeel van de schoolplannen van Philips van Horne en Het College. Het geeft richting aan het proces van de verdere ontwikkeling en instandhouding van TTO in Weert. Het complete TTO-beleidsplan kan ingezien worden via de website van de Philips van Horne en Het College.



2. PROGRAMMA


Lessentabel
Door de projectgroepen zijn per leerstroom (vmbo, mavo, havo, atheneum, gymnasium) voorstellen voor de invulling van de lessentabellen gemaakt. De voorstellen zullen op korte termijn in de teams en secties besproken worden. Om de voortgang erin te houden worden de lessentabellen zo snel als mogelijk aan de MR-en aangeboden.



3. PERSONEEL

Docent- leerlingprofielen
Voor alle leerstromen zijn docent- en leerlingprofielen opgesteld. De docentprofielen verkeren in de afrondende fase en zullen als instrument ingezet worden bij diverse personele aangelegenheden zoals werving, voortgangsgesprekken en formatiebehoefte.
De leerlingprofielen zijn voorgelegd aan een aantal directeuren van het PO (Primair onderwijs) om te komen tot een zo maximaal mogelijke afstemming tussen PO en VO (Voortgezet onderwijs).

Ouders die mee willen praten en denken over de Weerter ontwikkelingen kunnen deelnemen aan de klankbordavonden van de verschillende leerjaren.








Ouders die mee willen denken

kunnen contact opnemen met:

 

Nicole Slegers

n.slegers@lvo-weert.nl

 

Copyright Webmaster PvH