Internationale wiskundewedstrijd voor leerlingen VWO 5 en 6

Vijf leerlingen van de Philips zijn vrijdag 21 september een hele dag bezig geweest met het wiskundetoernooi.

 

Voor dit toernooi komen elk jaar 100 teams (500 leerlingen van Vwo 5 en 6) van uit het hele land naar de Radbout Universiteit in Nijmegen. Tegelijkertijd vindt ook in Leuven en Aken een wedstrijd plaats met dezelfde inhoud, waardoor dit een internationale wiskunde wedstrijd is.

 

Het ochtendgedeelte is een wedstrijd in estafette-vorm. Het teamwerk bij het oplossen van de “olympiade”-vragen, maakt dit gedeelte erg levendig. Net als vorig jaar was voor onze leerlingen de tijd te kort om alle vragen te beantwoorden.

 

Na de lunch kregen de teams opdrachten over cellulaire automaten en verkeer. Het onderwerp van dit deel van de dag is elk jaar anders en bestaat uit wiskunde die niet tot de middelbare school stof hoort. Met een dictaat van de universiteit kun je dan samen al puzzelend de vragen beantwoorden.

 

Om te voorkomen dat de begeleiders hun team helpen, moeten zij ‘s ochtends jureren bij een “vreemd” team. De middaglezing voor begeleiders werd dit jaar gegeven door Veilig Verkeer Nederland met een afsluitende theorietoets. Omdat maar twee van de honderd docenten hiervoor slaagden, was de chauffeur keuze voor de terugreis niet zo moeilijk: teamgenoot Mark want die is wel geslaagd!

 

Na afloop zijn er hapjes en drankjes tijdens het wachten op de prijsuitreiking.

 

Ons team heeft prima gepresteerd en ik mag Jeroen Bruekers, Mark Hendriks, Paul Horikx, Johno van IJsseldijk en Jan Truyen feliciteren met de 40ste plaats!.

 

 

 

PS. De foto is genomen tijdens een welverdiende en goed benutte pauze.

 

 

 

G. Verhaegh.

 

Copyright Webmaster PvH