Symbolische overhandiging cheque en medische apparatuur aan Theo Werkhoven voor zijn projecten in Roemenië

Tijdens een matig bezochte viering in de Martinuskerk op maandag 24 september, ter ere van de start van het schooljaar, is met de overhandiging van een cheque, de Philips van Horne actie 2011-2012 voor het onderwijs in het Roemeense Reghan afgerond.

 

Namens de werkgroep Derde Wereld ontving oud-docent Theo Werkhoven uit handen van George Dölle een cheque van € 6897,10, het resultaat van een jaar lang actie voeren voor de Lucian Blaga school in Reghin.

Ook kreeg Theo Werkhoven een "brace" aangeboden die symbool stond voor de medische apparatuur en hulpmiddelen, de opbrengst van een bliksemactie onder huisartsen in de regio Weert en het Sint Jans Gasthuis.

De ingezamelde apparatuur heeft een waarde van enkele duizenden euro's.

 

De dienst werd opgeluisterd door het swingende koor The Ray Stabbing Singers.

 

De oud- vwo leerlingen Nicole Saha en Shirin Senden hielden een korte inleiding over het nieuwe project van de Philips van Horne: een onderwijsproject in Oeganda.

 

Reactie van Theo Werkhoven na afloop: “Het is meer dan ik verwacht had, gezien de moeilijke overgangssituatie waarin de school zit. Bovendien heeft een aantal collega's, zoals ze me zeiden, een bedrag overgemaakt rechtstreeks naar de stichting. Dat betekent dat je er dan nog eens 1000 euro bij moet tellen.Overigens zijn er heel wat oud-collega's die regelmatig een donatie doen voor de stichting.Tel ik daarbij ook nog eens op de waarde van de goederen dan kan ik stellen dat de acties zeer succesvol zijn geweest. Ik wil dan ook iedereen heel hartelijk bedanken.” 

 

Komende week vertrekt Werkhoven weer naar Roemenië om o.a. het geld te besteden en het medische transport te begeleiden.

 

Foto's: Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH