Lex Tavenier gaat door naar nationale MEP conferentie in Den Haag.

De MEP delegatie van Philips van Horne kan terugkijken op een geslaagde deelname aan de Limburgse Model European Parliament conferentie.

Renske Berkvens, Marcel Meeuwissen, Milou Rademaekers, Henk Sentjens, Lex Tavenier en Jelle de Vries uit VWO-4 hebben van maandag 15 april t/m 18 april deelgenomen aan de Limburgse Model European Parliament Conferentie 2013 in Maastricht.

Ook Eline Berger uit VWO-5, net terug van haar deelname aan de Internationale MEP Conferentie in Norwich (GB), was aanwezig maar nu als Commissievoorzitter.

 

De conferentie vond plaats in Rolduc, in Kerkrade en in het Gouvernement van Limburg in Maastricht. De Philips leerlingen hadden de mooie taak om Frankrijk te vertegenwoordigden in het Model European Parliament.

Voorafgaand aan de conferentie kregen de leerlingen een commissie met bijbehorend commissievraagstuk toebedeeld, zoals onder andere Juridische Zaken en Constitutionele Zaken.

 

Op de conferentie werd er onderhandeld in de commissies om tot een resolutie te komen.

De Philips  leerlingen hadden tijdens de voorbereiding zich prima ingewerkt in de belangen van Frankrijk.

Er is zelfs nog een telefoontje geweest met de Franse ambassade in Den Haag om deze belangen even door te spreken.  



Het was een intensieve week waar soms tot in de nacht werd gelobbyd, onderhandeld, amendementen en speeches werden geschreven.

Na de plenaire vergadering met stemming over de resoluties werden de kandidaten voor de Nationale Model European Parliament conferentie bekend gemaakt.

 

Voor Philips van Horne is Lex Tavenier geselecteerd om deel uit te maken van de Limburgse delegatie op de nationale MEP conferentie.

 

Deze zal plaatsvinden van zondag 29 september t/m vrijdag 4 oktober 2013 in Den Haag. 




Informatie: Hein Verstappen, docent maatschappijleer

Copyright Webmaster PvH