De Lichtenberg dankzij Weerter Mannenkoor weer volop in de belangstelling

In het kader van de Open Monumenten Dag 2012 zondag 9 september bezochten meer dan 3000 (!) belangstellenden het openluchttheater “de Lichtenberg” in Weert. Daarmee behoorde het rijksmonument tot de grootste  publiekstrekkers in Nederland.
Na maandenlange voorbereiding had het organiserende Weerter Mannenkoor een gevarieerd muziekprogramma samengesteld onder het motto de “Lichtenberg Experience”.

 

Leerlingen van het Kwadrant  en medewerkers van de Risse zorgden vóór de zomervakantie al voor de grote schoonmaak van het vervallen monument.


Het muzikale spektakel werd geopend door burgemeester Jos Heijmans waarna om 13.00 uur het Weerter mannenkoor het spits afbeet.


Veel collega-koren gaven acte de presence: Gemengd Koor Vivace, The Streetsingers en The Young Streetsingers, Manouevre, de KoninklijkeRoermondse Zang-en Muziekvereniging, de Kerkelijke harmonie St. Joseph 1880 en de rockgroepen Second Girl en Route 66.


De oud-Van Horne Pop winnaar Route 66 vormde de rode draad door het programma. Bij elke wisseling binnen het programma zorgde de band  voor een stevig swingend muzikaal intermezzo.


De “Lichtenberg Experience” werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle deelnemende muziekgroepen. Samen met St. Joseph 1880   werd O Fortuna ten gehore gebracht.



Van Horne Pop winnaar 2007: Route 66

Foto's: Jan Leenders

De Lichtenberg zoals het was in de jaren '60...

Vervolg programma "Lichtenberg Experience"

Copyright Webmaster PvH