Deze week: Kaartjes te koop in de aula...

Kaartjes kosten slechts 5 euro !

Polsbandjes a.s. vrijdag verkrijgbaar! Vergeet schoolpasje niet...

Spetterend programma 8e Schoeële Vastelaovundjfieëst

Het muziekprogramma van het 8e Schoeële Vastelaovundjfieëst op vrijdag 8 februari is bekend gemaakt. Een geweldig programma is het weer geworden.  


Schoeële Vastelaovundjfieëst
Leerlingen (vanaf derde klas en hoger...) van de drie Weerter scholen (Het College, De Philips van Horne en Het Kwadrant),  maar ook oud-leerlingen zijn natuurlijk van harte welkom. In tegenstelling tot het voorgaande jaar vindt het evenement dit jaar plaats in “Club Eleven”.

 

Aanvang is om 14.11 uur voor de scholen.

Het Schoeël Vastelaovundjfieëst duurt tot 18.00 uur .Voor alle anderen is er de mogelijkheid om deze aan de deur te kopen.

Hierna (tot 22.00 uur) vindt er een zgn. afterparty plaats m.m.v. DJ Axefield ; dus de geïnteresseerden kunnen dan gewoon doorfeesten.
 

Natuurlijk wordt er onder de 16 jaar géén alcohol geschonken en er wordt gewerkt met polsbandjes. Vergeet dus niet om een legitimatiebewijs mee te nemen.

 

Voorverkoop in de aula

 

De komende week start in de aula de voorverkoop. Toegangsprijs: 5 euro!

De consumpties zullen €2,- bedragen.


Kortom: Maf van de vastenaovundj / carnaval….aarzel niet en koop snel een kaartje.

Zorg dat je erbij bent bij het  spetterende Schoeëlevastelaovundjfieëst 2013.
Zegt het voort!

Vastelaovundj saame!




Wat kun je verwachten? Een programma met veel muziek en lol!

Samen met V.V. de Rogstaekers  Smiley is er hard gewerkt aan een mooi evenement.

Het Schoeëlevastelaovundjfieëst belooft weer een dolle boel te worden met: 

  • “Joss Mennen & vrînde” als dialect-liveband, aangevuld met bekende Wieërter artiesten als
  • Ed & Frans,
  • Joerik & Harrie (Zelluf…..v.d. De Gebroeëke Zwiegelkes),
  • Franky Tuasuun en
  • Roel Broods.

 

DJ Admin zal bekende dance-muziek mixen met vastelaovundj-en feestmuziek.

PROGRAMMA 8e Schoeële Vastelaovundjfieëst

Franky Tuasuun

 

   
Zanger, gitarist van de Weerter formatie “the Seventh sign”,”Deadline” en  “Da Vinci”. Rogstaeker in hard en nieren. Medewerker aan de Bonte Aovundj van de Rogstaekers al lid van de Bonte Aovundj bend.
Daarnaast vertolkt hij al jaren dialectliedjes. Zo was vorig jaar “As dejje Lachtj” een knaller.
Dit jaar –samen met Joss Mennen - het winnende liedje “Nog eine mette jas aan”. Het worden er vast meer…..

DJ Admin

    


Wat op een zolderkamer begon, is in 10 jaar uitgegroeid tot een mengelmoes van verschillende stijlen, waarmee de DJ de Nederlandse en internationale clubs en festivals onveilig maakt.

Rick Jansen, 24 jaar, Nederlander, levensgenieter is sinds enkele jaren niet meer weg te denken uit het Nederlandse nachtleven. Met gemiddeld 130 optredens per jaar in binnen en buitenland heeft hij in de afgelopen jaren hard gewerkt om de laatste stap te zetten, om een ware club legende te worden.
Bij ons beter bekend als docent economie aan Het College en de Philips van Horne.
Iedere DJ is uniek, en om in een land als Nederland jezelf te onderscheiden, heb je een lange adem nodig, of een uniek concept. Veel DJ’s richten zich tijdens hun DJ set op één stijl, waar juist ‘’DJ ADMIN’’ zich richt op meerdere verschillende stijlen. Altijd een lekkere, commerciële, zomerse vibe in de sets, met een opeenvolgende vluchtige mix van verschillende stijlen, vocalen en instrumentale delen.
Op het schoeële fieëst gaat hij dance mixen met vastelaovundj- en feestmuziek.

Jos en Roel

INFO:  Bert van Dijk

(namens de Werkgroep Schoeële Vastelaovundjfieëst 2013)

 

PROGRAMMA

8e Schoeële Vastelaovundjfieëst

Ed en Frâns

Twee vastelaovundjmaffe pur sang. Frans en Ed. Bekend van de Weerter Bonte Aovundj en vele vastelaovundjactiviteiten zoals “11e  van de 11e” in Maastricht, “Kuit op Zuid” en “de Zoepkoel” in Venlo. Presentatie en zang. Al diverse jaren hebben ze een vaste plak in het programma van het Schoeëlefieëst. Met hun bekende wieërter vastelaovundjlitjes en een hoop flauwekul zal dit duo de Club Eleven  in de perfecte feeststemming brengen

Joss Mennen en Vrînde  

 

    
Eederein kintj de zânger Joss Mennen waallicht van z’n wêrk met MENNEN en ZINATRA. Stieëvige rock meziek  goof de Wieërter zânger internationaal sukses.  De leste jaore beguftj Joss zich ouch op ’t paad vanne Vastelaovundj en dialektmeziek. Hae spuueltj de bass in kepel Gootgemootj. (De optrei-jes met KEPEL GOOTGEMOOTJ oppe kèr beej Munten tiedes de optocht in Wieërt zeen inmiddels legendaries te neume. ) Daonaeve woor Joss ouch aktief as zânger beej de drökbezochdje “ Wieërter Vastelaovundjproms”. In 2009 woor hae de winnaar van de Fanfaar Bronchitia Noeëtekraker. ‘ne Trofee dae beej de “Lindeboom Slaag um de Mêrrentj v’r de mieëst opvallendje artiest woeërt uutgereiktj.     

Aafgaloûper naojaor es de ieërste solo-cd van Joss uutgadrachtj met dao-op allein mer serieuze lidjes in ’t Wieërter dialect. “ Ich heb al hieël wat vanne wêrreldj gezeen, mer Wieërt blieftj toch altiêd miêne toêsbasis. ’t Es ’n uutdaging um dit geveul d.m.v. dialekt  tekste vast te legge.
Op ’t Schoeëlefieëst hae muzikaal ôngerstuuëndj doeër Eric Feijen op bass, Bart van Geleuken op toetse, Paul van Limbeek op drums en John Rovers op gitaar.  Det gehieël aafgesmieërtj met ’n vette blaozers seksie (det zeen dus de Vrînde)

 

 

Roel Broods

 

 
'Unne echte Wieerter jong', die er van droomt om ooit Stadspreens te mogen worden maar tot die tijd al flierefluitend door het leven gaat. Fanatiek supporter van Kepel Gootgemootj en Harry & de GZ. Tevens actief in de Bonte Femilie Middig van de Rogstaekers als artiest en tekstschrijver.

In 1997 deelgenomen aan het Rogstaekers Lidjesfestival met het liedje “Polonaise” samen met klasgenoot Joyce Cuppens. Daarna flink de baard in de keel gekregen (kom je lastig bij met een scheermes) en het zingen vaarwel gezegd. In 1997 samen met toenmalig Rogstaekers Jeugdpreens Remco Wolter echter al besloten om ooit samen een Vastelaovendjlidje te maken. Na jaren elkaar weer tegen het lijf gelopen en onder het genot van een glas bier besloten om een kraker van een hit op te nemen.

 

Die 'kraker' werd “De Raengelboeëg”  in 2011, van een hit was echter geen sprake. Drama! Daarna de messen geslepen om het jaar nadien met iets sterkers voor de dag te komen. “De Flierefluiter” behaalde de CD van de Rogstaekers in 2012 en werd volop gedraaid in de Wieerter kroegen. In hetzelfde jaar voor DESM het jubileumnummer 'Gaeftj os mer un rieeje' opgenomen. Vanaf dat moment ging het balletje rollen en in deze dagen van het jaar dan ook elk weekend een goed gevulde agenda met optredens in en om Weert.
 Later als Roel groot is, wil hij Ed zijn. Maar ook Frans. Maar niet allebei.

“Joerik & Harry”

 
Harry & de Gebroeëke Zwiêgelkes zeen ontstânge in 1995.
Eur ieërste optraeje woor op ‘ t 11-jaorig bestaon van VV de Flodderbôkse op ‘t “Fieest van de Lange Aom”. Waat eigeluk vör de gekke jen begos krieeg gelieek un vurvôlg.
Neet lang daonao spuuëldje H & de GZ hieël völ in de regio; van Stramproy tot Hunsel, van Ni-j Wieert tot Ittervoort.
Diverse CD’s zeen d’r gemaaktj: “Woee es mien beer”, “Dao stieëte toch”, “Woee”, ( Laajf-cd)  “Vuuer eur naas” en ein DVD/CD.
Harry kînnendje, börsj  hae altieëd van de enerzjie. Ouch zônger zien zwiêgelkes, mer met kompaan Joerik, pakke ze alle fieësjes aan di-j ze mer kinne krieëge. ’N Fieësje bâwwe dao haoje ze waal van. Dus  eeder optraeje van Joerik & Harry stieet weer garânt vör spektakel, knauwel, flauwekeul, loompe kâl en geweldj-ige muziek.  “Nein mân”, “Hallo”, Ëederein” en “Affengeil” zeen DE nummers van ’t memênt.

Ruuëm ‘n jaor geleeje haaljde Harry (en Zwiêgelkes) de pers nog met zien Flashmob oppe aoje merrentj en spuuëdje ze tiedus Bospop 2011 de tent nog plat.
Aafgelaope 11 v/d 11….”chaos” in mestreech op ’t vriedhof.

Dikke kans dat dit ook tijdens het Schoeële Vastelaovundjfieëst in Club Eleven gaat gebeuren.

Copyright Webmaster PvH