Grote belangstelling voor Open dag 2013 Philips van Horne

Meer dan 2000 belangstellende leerlingen van de groepen  7 en 8 en hun ouders bezochten op zondag 3 maart de Open Dag van de Philips van Horne.  


Voor de eerste keer in de 44 - jarige geschiedenis van de Philips van Horne scholengemeenschap stond de Open Dag in het teken van mavo en havo (inclusief  havo tweetalig) en niet meer van het vwo.

Sinds herschikking van het Weerter middelbaar onderwijs in 2011/2012 is Het College de locatie voor het vwo (atheneum /tto, gymnasium /tto) geworden.

Het Kwadrant specialiseert zich op een zesjarige techniekopleiding en op het vmbo b/k en het praktijkonderwijs.


Welkom

De bezoekers werden hartelijk welkom geheten door leerlingen van (de laatste vwo-plus…) brugklas L en teamleider Peter van der Heijden.

Met een plattegrond in de hand liepen de bezoekers een route en maakten zij kennis met alle vakken die op de Philips van Horne worden gegeven.

 


In de sfeervolle aula, tijdens de open dag omgedoopt tot het centrale onderwijsplein, speelde een talentvolle soulband o.l.v. Björn Wiermans. Tevens waren er presentaties van o.a. de afdeling Havo TTO, de sectie tekenen, de oudercommissie, Sportline en de leerlingenraad.



In de F-vleugel werden presentaties gegeven over de onderwijsmogelijkheden binnen het Weerter voortgezet onderwijs en er waren voorlichtingsbijeenkomsten over de havo en de mavo.

Veel aandacht trok ook de redactie van de Echo, de zorgafdeling van de Philips van Horne en de huiswerkklas.

 


De organisatoren Marcel van Berlo en Karel Pacilly waren tevreden over de Open Dag “nieuwe stijl”.

Volgens goed gebruik wordt de opzet van de Open Dag 2013 geëvalueerd binnen het personeel.




Foto's: Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH