Spinn-Inn marathon 2012 voor Tanzania groot succes

De Spinn-Inn Marathon ’24 uur voor Peramiho’ van de Stichting Peramiho in het MFA Keenter Hart, is een groot succes geworden.

De sportieve en sfeervolle manifestatie, die plaatsvond van vrijdag 2 november 19.00 uur t/m zaterdag 3 november 19.00 uur, heeft maar liefst 18.897, 38 euro opgeleverd.

In totaal deed een recordaantal van 19 teams mee aan deze fietsmarathon.

 

Hans van Breukelen, oud-voetbalinternational en Belgisch oud-international Jean-Marie Pfaff gaven vrijdagavond  acte de precence bij de start van dit evenement.

Prominent aanwezig was ook Sharon Walraven, internationaal rolstoeltennisster en tevens ambassadeur van de stichting Peramiho.

 

Stichting Peramiho en oud-leerling Monique Derrez

Stichting Peramiho is opgericht door Monique Derrez (sinds 1984, oud-leerling van de Philips van Horne) en Leon van Enckevort. Beiden woonachtig in Weert.

Sinds jaren ruilen zij hun vakantie in om te gaan helpen in het plaatsje Peramiho, Zuid-Tanzania.

Monique: "Er is meer nodig dan vier weken per jaar een helpende hand.Daarom hebben we de Stichting Peramiho opgericht. Al het geld dat wordt gedoneerd aan Stichting Peramiho komt ten goede aan de doelen. Er blijft geen geld aan de strijkstok hangen, dus geen salarissen. Alle werkzaamheden zijn op vrijwillige basis."

 

 

Doelen

 

De stichting heeft vier concrete doelen;1. het realiseren van waterputten,2. het ondersteunen van het plaatselijke ziekenhuis,3. het ondersteunen van het weeshuis Morogoro (150 kinderen) en twee lepradorpen,4. het hoofddoel voor 2012 is de bouw van een kleuterschool.Meer informatie, foto’s en filmpjes zijn te vinden op onze website www.moniquehelpt.nl.

 

Copyright Webmaster PvH