Thema-avond ouderraad College met gastspreker Pedro de Bruyckere


De Oudervereniging van Het College organiseert op maandag 8 oktober a.s. een thema-avond ‘Is het nu generatie X, Y of Einstein?’.

De avond begint om 19.30 uur in Het College, Parklaan, Weert

 

Tijdens deze thema-avond schetst gastspreker Pedro de Bruyckere een genuanceerd en soms grappig beeld van jongeren, waarin de aanwezigen hun zoon, dochter of leerlingen vaak zullen herkennen. De thema-avond wordt vooraf gegaan door een openbare jaarvergadering van de ouderraad.


Pedro de Bruyckere
Pedro De Bruyckere is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren en is een zelfverklaarde verslaafde aan populaire cultuur.

 

Hij doet onderzoek naar het gebruik van popmuziek in de klas en authenticiteit criteria bij jongeren. In een dubbelleven is hij ook nog actief als muziekproducer van onder andere Willemsson en de Poolse Aleksandra Kwasniewska.


Als spreker streeft hij er steeds naar om moeilijke theorieën zo helder mogelijk te verklaren en te vertalen naar de praktijk aan de hand van ontelbare voorbeelden.

 

Hij sprak al voor groepen van HR-managers, jeugdwerkers, onderwijsmensen en ouders. In maart 2009 verscheen van zijn hand, samen met Bert Smits, het boekje 'Is het nu generatie X, Y of Einstein?'.

 

Hierin worden vele vragen rond de nieuwste generaties gesteld en beantwoord. Zijn de jongeren van GenY wel mediawijs? Kunnen ze wel echt multitasken?

Wat verwachten ze van school of werkgever? Wat verwachten ze van de samenleving? Is kennis voor hen iets dat je op google opzoekt? Hoe praat je met je kinderen als ze zelf liever lijken te chatten? Hoe kan je als leerkracht je leerlingen of studenten boeien met bord en krijt als ze zelf de hele tijd 3D-games zitten te spelen?

 


In zijn lezingen doorprikt Pedro De Bruyckere (net als in het boek) enkele hardnekkige mythes en verklaart de belangrijkste tendensen.

 

Aanmelden
Ouders van leerlingen van Het College Weert, Het College Cranendonck, Philips van Horne en Het Kwadrant zijn van harte welkom op de ouderavond ‘Is het nu generatie X, Y of Einstein?’, op 8 oktober a.s. De jaarvergadering begint om 19.30 uur en de thema-avond om 20.30 uur. Beide bijeenkomsten vinden plaats op Het College Weert aan de Parklaan 1A in Weert.

 

Aanmelden via het e-mailadres: ouderraad@college.nl

 

Vermeld bij uw aanmelding uw naam en het aantal personen waarmee u komt.
 
 
 

Copyright Webmaster PvH