Locatiedirecteur geeft in brief toelichting op bezuinigingsmaatregelen schooljaar 2012-2013

  


Beste ouders /verzorgers,
Beste leerlingen van de tweede fase havo/vwo


Het schooljaar 2012-2013 op de Philips van Horne is begonnen.
De introductiedagen zijn succesvol verlopen en woensdag zijn we officieel gestart met de lessen.



We hebben u op het einde van het afgelopen schooljaar al meegedeeld dat het voortgezet onderwijs in Nederland, dus ook de Philips van Horne, ingrijpend moet bezuinigen. Inmiddels is duidelijk wat dit voor onze school dit schooljaar betekent.



Naast diverse bezuinigingen (o.a.  het vergroten van de klassen) hebben we ook het besluit moeten nemen om ”groepen en clusters, kleiner dan zestien leerlingen en met drie uren en meer op de lessentabel”, voor één uur te korten per week.



Waarom hebben we voor deze maatregel gekozen en waarom hebben we gekozen voor de bovenbouw havo en vwo?


Welnu: het gaat om kleinere groepen. De docent kan in kleine groepen meer aandacht besteden aan individuele leerlingen en er is meer tijd om individueel of klassikaal vragen te beantwoorden. Bovendien zijn leerlingen in kleinere groepen beter in staat om zelfstandig te studeren in een rustige omgeving.

 



De teamleiders havo en vwo  bovenbouw zullen er op toezien dat de wettelijke norm voor de onderwijstijd wordt gehaald. De mediatheek en de F-aula zullen als studieruimtes gebruikt gaan worden.



Het mag duidelijk zijn dat de leerlingen op geen enkele wijze de dupe mogen worden van deze –tijdelijke- maatregel. De betreffende docenten zijn dan ook  doordrongen van het feit dat extra inzet noodzakelijk is.



We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen hebt of aanvullende informatie wilt hebben.
U kunt dan ook contact opnemen met de teamleiders Frank Stals (havo; telefoon  0495-431068) of George Sonderkamp (vwo;  telefoon  06-48592445).


Met vriendelijke groet,

Peter-Mathijs Linsen, locatiedirecteur

Copyright Webmaster PvH