Twee havo 3 leerlingen naar nationale ronde International Junior Science Olympiad (IJSO)

De International Junior Science Olympiad (IJSO) is een internationale wetenschappelijke wedstrijd voor scholieren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs (vijftien jaar of jonger). De opdrachten voor de IJSO zijn multidisciplinair en bevatten zowel biologische, chemische als natuurkundige elementen. Naast de theorie speelt ook praktisch werken een belangrijke rol.


Maandag 8 april heeft de voorronde plaatsgevonden op school. Scholieren krijgen een toets van 100 minuten die bestaat uit drie open en vijftien meerkeuzevragen. Hieraan hebben ruim  40 leerlingen HAVO-3 en VWO-3 en 1 leerling uit VWO-4 meegedaan.

 


Top 10 van VWO-leerlingen binnen onze school


1
Paula Teeuwen
V3A
2
Anne Slaats
V4
3
Max Venner
V3B
4
Emiel Wolter
V3C
5
Anass Mephtah
V3C
6
Tessa de Leeuw
V3C
7
Robin van Dael
V3C
8
Lieke Heijkers
V3B
9
Suzanne Stelwagen
V3B
10
Emiel Dings
V3A

 


Top 5 van HAVO-leerlingen binnen onze school
1
Lizan van Bussel
H3B


2
Lara Hermans
H3B


3
Ruben Vossen
H3C


4
Dennis Gielissen
H3B


5
Stan van Wijk
H3C


De beste 24 kandidaten uit het land worden uitgenodigd voor de nationale eindronde die plaatsvindt op vrijdag 21 juni op het Candea College in Duiven.

In deze eindronde komt ook het onderdeel praktisch werken aan de orde. De uiteindelijke zes winnaars kunnen dan de maanden daarna op hun eigen school en met behulp van de het nationaal comité aan de slag om zich voor te bereiden op de internationale wedstrijd in december (dit jaar in India).

 

Inmiddels is na tweede correctie de uitslag bepaald en is bekend welke leerlingen uitgenodigd worden om deel te nemen aan de landelijke eindronde. Wie dat zijn:

 

Beste leerlingen havo:


  • Lizan van Bussel en
  • Lara Hermans


Lara en Lizan, proficiat met deze topprestatie en heel veel succes in de nationale ronde!

 

Info: Emmy Nellen

Copyright Webmaster PvH