Jelle de Vries een jaar lang "Gast van de Burgemeester van Weert"

Het project ‘Gast van de burgemeester’ is alweer aan de negende kandidaat toe.

Jelle de Vries, leerling van vwo 4, is de opvolger van Mursal Alizai.

Jelle: “Gast van de burgemeester worden lijkt mij een geweldige ervaring om meer te leren over het bestuur van een stad, en over de politiek. Ik heb er zin in!”

 

Het doel van het project ‘Gast van de burgemeester’ is jongeren actief bij het burgerschap te betrekken en jongerenparticipatie te stimuleren.

Burgemeester Jos Heijmans is enthousiast over het initiatief: “Ik vind het belangrijk om jongeren te betrekken bij het besturen van een gemeente.

 

Over Jelle de Vries

De 15-jarige Jelle zit op vwo 4 op Philips van Horne scholengemeenschap en speelt waterpolo bij ZPC de Rog. Na het vwo wil hij graag geschiedenis gaan studeren, om later in de politiek of diplomatie te gaan werken.

 

 

Nieuwe aanpak

Vanwege de drukte tijdens de gemeentelijke reorganisatie is er in 2012 geen gast van de burgemeester benoemd. Deze pauze is benut om het project, dat in 2008 startte, nog eens onder de loep te nemen. Voortaan wordt de gast van de burgemeester voor een heel jaar benoemd en niet voor zes maanden. De jongere krijgt daardoor meer tijd om zich in diverse onderwerpen te verdiepen.

 

Installatie nieuwe gast van de burgemeester

Jelle werd maandag 14 januari aan het begin van de vergadering van de commissie Algemene Zaken geïnstalleerd. Hij vergezelt in 2013 de burgemeester van Weert bij een deel van zijn werkzaamheden.

 

 

 

 

Copyright Webmaster PvH