Organisatie Laatste School Dag 2013 is er klaar voor...


De eindexamenleerlingen van
de Philips van Horne, Het College en Het Kwadrant vieren op donderdag 25 april a.s. de Laatste School Dag.

De eindexamenleerlingen volgen die dag een programma op hun eigen school tot 15.00 uur.

Daarna is er voor alle eindexamenleerlingen een gezellig feest op de Oelemarkt. Om het feest in goede banen te leiden, is een aantal maatregelen getroffen. Die maatregelen lichten wij hier toe.



Activiteitenprogramma op school

De scholen organiseren op de Laatste School Dag van de eindexamenleerlingen een eigen activiteitenprogramma tot 15.00 uur op het eigen schoolterrein.

Dit is bedoeld voor de eindexamenleerlingen.

De overige leerlingen volgen het reguliere lesprogramma.

Zijn er leerlingen die dit niet doen, dan zullen de scholen hier tegen optreden.

Is er sprake van spijbelen, dan roept de leerplichtambtenaar de ouder(s)/verzorger(s) op voor het opmaken van proces-verbaal.

Vanzelfsprekend geldt een verbod op het zelf meebrengen van alcohol en/of drugs naar de school. De ouders hebben daar thuis een verantwoordelijkheid in. Zorg dat de kind(eren) geen alcohol-/of drugs meenemen naar school.

Het schoolbestuur houdt hierop toezicht op school.

Evenement op de Oelemarkt
Discotheek ‘Club Eleven’ organiseert, met toestemming van het gemeentebestuur, op donderdag 10 mei a.s. van 15.00 tot 20.00 uur een evenement op de Oelemarkt.

De Oelemarkt wordt hiertoe ingericht als evenemententerrein. Jongeren die hun Laatste School Dag willen vieren, doen dit op de Oelemarkt en niet op een andere locatie.



Maatregelen

Om het evenement in goede banen te leiden, is een aantal maatregelen getroffen. Om overlast van geparkeerde fietsen te voorkomen, is de bewaakte fietsenstalling op het Kasteelplein geopend. De Oelemarkt is voor iedereen toegankelijk (ook voor niet-eindexamenleerlingen), maar wordt wel afgesloten met hekken, zodat toegangscontrole mogelijk is. Iedereen die het evenemententerrein op wil, moet zich legitimeren (ID kaart, paspoort of rijbewijs).


Polsbandje

Iedereen krijgt een polsbandje.

Dit polsbandje wordt door de schoolleiding op school persoonlijk bij iedereen omgedaan.

Personen van 16 jaar en ouder krijgen een ander kleur polsbandje dan personen onder de 16 jaar.

Hierdoor kunnen horecaondernemers duidelijk zien aan wie ze wel en aan wie ze geen alcohol mogen verkopen. Voor alle duidelijkheid: aan jongeren onder de 16 jaar mag GEEN alcohol worden verkocht. Hierop wordt gecontroleerd.

Het zelf meebrengen van alcohol en/of drugs naar het evenemententerrein is strikt verboden.

Wij vertrouwen erop dat jongeren van 16 jaar en ouder verstandig met alcohol omgaan en eventueel afspraken maken over alcoholgebruik met hun ouders.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin www.hetcjg.nl (in de rubriek “puber”).



Alcoholverbod
Verder geldt voor de openbare ruimte in Weert (gehele gemeente) een alcoholverbod op donderdag 10 mei tussen 07.00 en 24.00 uur. Voor het nuttigen van alcoholhoudende drank op de openbare weg staat een boete van € 85. Voor het bij zich hebben van aangebroken flessen en/of blikjes met alcoholhoudende drank staat eveneens een boete van € 85.


Bij overtredingen, overlast, vernielingen en (gewelds-)misdrijven treedt de politie handhavend op: de verdachte gaat mee naar het politiebureau en ouder(s)/verzorger(s) worden verzocht om naar het politiebureau te komen. Daarnaast worden de kosten voor schade/vernielingen op de dader verhaald. Voor wildplassen geldt een boete van € 120.



Tot slot
Nog even de belangrijkste zaken op een rij:
 
* Tot 15.00 uur is er een activiteitenprogramma voor de eindexamenleerlingen op de eigen school. De overige leerlingen volgen het reguliere lesprogramma.
* Leerplichtambtenaren treden, samen met de scholen, op tegen spijbelgedrag.
* Van 15.00 tot 20.00 uur is er een (muzikaal) evenement op de Oelemarkt.
* Legitimatieplicht bij de ingang van de Oelemarkt (evenemententerrein).
* Verbod op het zelf meenemen van alcohol en drugs naar school en naar het evenemententerrein.
* Géén alcohol voor jongeren onder de 16 jaar.
* Er geldt een alcoholverbod voor de openbare ruimte in Weert (gehele gemeente) op donderdag 10 mei a.s. tussen 07.00 en 24.00 uur.
* Lik-op-stuk beleid bij overlast, vernielingen en (gewelds)misdrijven; ouders/verzorgers worden in deze gevallen geïnformeerd en verzocht naar het politiebureau te komen.


Contact

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met de school van uw kind of met Monique Derrez, gemeente Weert, tel. 0495-575276.
Wij wensen de eindexamenleerlingen een fijne dag toe en vertrouwen erop dat de Laatste School Dag, net als vorig jaar, een gezellig en veilig feest wordt!
 

LSD 2012 (archief Philips van Horne)

Foto's:

Lisanne Bosch

Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH