Expositie Mathilde Pil in Art Issues Gallery

Tekendocente Mathilde Pil exposeert vanaf 3 november, samen met  kunstenares Ine van de Horn, in Art Issues Gallery, Beekstraat 68 in Weert.
De feestelijke opening is zaterdag 3 november om 14.00 uur.

Mathilde Pil

Mathilde Pil (1958), geboren in Ospel, heeft haar opleiding gevolgd aan de Theatex en de kunstacademie in Tilburg, en woont en werkt in Weert.

 

Over haar werk

Mathilde Pil haar werk is muziek, zwaai, beweging, ritme en sfeer. Vertaald in structuren en textuur. Zichtbaar is de emotie, soms zwaar dan weer vederlicht aangezet, soms schijnbaar leeg dan weer barstensvol. Agressie in kleur uit het hart wat prikt in de ziel.

 

Een gelaagdheid in materialen waar het toeval voortvloeit uit haar onderbewuste. Met onleesbare tekens in de vorm van gedichten aan haar ouders.

 

Het oerschrift wat verbanden heeft met universele tekens.

Zoals de maan verscheiden malen is uitgebeeld door kunstenaars door de eeuwen heen. Mathilde haalt veel inspiratie uit eigen ervaringen, zoals haar passie voor dans.

Haar werken vormen als het ware de dans op het doek.

 

 

 

Ine van der Horn

Ine van der Horn (1961), geboren in Hengelo, heeft haar opleiding gevolgd aan de kunstacademie in Enschede, en woont en werkt in Utrecht.

 

Ine van der Horn maakt (delen) van menselijke figuren van leer. Soms wordt dit basis materiaal gecombineerd met anderen materialen, zoals glas, textiel of metaal.

Een aantal kunstwerken worden als groep gepresenteerd en bestaan uit meerdere menselijke vormen.

Elk figuur vertelt haar eigen verhaal en staat dan ook op zich binnen de context van het geheel.
De werken van Ine verbeelden de dieper gelegen lagen van de mens.

Het laat de toeschouwer nadenken over zichzelf.

Hoe staan zij zelf in het leven, in de maatschappij. Het werk roept vragen op. In de kunstwerken van Ine ziet een ieder wat hij of zij zelf wil zien, als ware het een spiegel. Voor iedereen is dat anders. Wat de toeschouwer ziet vertelt veel over zijn of haar ervaringen in het leven.


Het enthousiasme, de passie en openheid van Ine maken dat de toeschouwer geboeid wordt door het verhaal achter het werk. Ine wil graag het verhaal van de toeschouwer horen en vertaalt dat verhaal door naar het kunstwerk dat zojuist ervaren is.




Copyright Webmaster PvH