Interessante modules voor gemotiveerde bovenbouwleerlingen

Dit schooljaar biedt de Philips van Horne wederom talloze keuzemodules aan in de bovenbouw van de HAVO en het VWO.

Zowel leerlingen van de Tweede Fase van de Philips van Horne als van Het College kunnen zich aanmelden. Dit in het kader van de samenwerking met LVO collega-school "Het College".

De inschrijving werd officieel eind oktober afgesloten maar bij sommige modules is nog ruimte.

 

"Een module kun je het beste omschrijven als een mogelijkheid om je kennis te verbreden en te verdiepen en/of vaardigheden aan te leren. We hebben geprobeerd het aanbod te verspreiden over de verschillende vakgebieden en profielen", zegt Frank Stals, teamleider bovenbouw havo.

"In de folder die we gemaakt hebben bieden we de leerlingen de informatie over de keuzemodules aan. Ze kunnen de inhoud van een module, de noodzakelijke inzet die verwacht wordt én het beoogde eindresultaat bekijken. De docenten die de stof gaan aanbieden, hebben uit eigen enthousiasme en betrokkenheid de modules samengesteld. Zes modules vinden plaats op de Philips van Horne. Eén module vindt plaats op Het College."

Teamleider George Sonderkamp (V4,5 en 6) vult aan:"De nieuwe kennis en vaardigheden die de leerlingen hierbij opdoen, zijn geen onderdeel van het schoolexamen of eindexamen. In sommige gevallen wordt een module afgesloten met een tentoonstelling, een schoolcertificaat of een landelijk examen waaraan deelgenomen kan worden. In een aantal gevallen kan het werk dat voor een module verzet wordt, als basis dienen voor het maken van een profielwerkstuk. Ook dit staat per module beschreven in het informatieboekje."



Met behulp van het inschrijfformulier op de laatste pagina van het informatieboekje kunnen leerlingen hun keuze kenbaar maken.

Niet alle modules zijn voltekend.Er is nog plaat!

Let op: een module gaat pas van start als er minimaal 8 deelnemers zijn.

 

Belangstelling? Neem contact op met Frank Stals of George Sonderkamp.     

Informatieboekje

Dagblad de Limburger over de PvH-module "Forensisch onderzoek"...(2011)

Module "Forensisch Onderzoek"(schooljaar 2011-2012)

Foto's: Jan Leenders (PvH-archief 2011-2012)

Copyright Webmaster PvH