Na 32 jaar neemt dramadocente Tineke Prins afscheid van de Philips van Horne

Uit handen van teamleider Peter van der Heijden ontving Tineke Prins tijdens haar laatste dramales op donderdag 24 januari een bos bloemen als dank voor haar vakmanschap en jarenlange inzet binnen de Philips van Horne.

 

Teamleider van der Heijden ging kort in op haar loopbaan op school. "Duizenden leerlingen uit de regio Weert hebben dramales van je gehad en de meesten hebben heel veel goede herinneringen overgehouden aan je lessen. Het was meer dan toneel alleen. Het ging ook ergens over."

 

De lessen van Tineke Prins zijn gebouwd rond thema's als "omgaan met elkaar, de eerste lesdag, pesten doe je niet, samenwerken" en vele andere actuele thema's.

 

Het schrappen van het vak drama heeft alles te maken met de bezuinigingen binnen het Weerter onderwijs.

 

Mentoren van de onderbouw vinden het verdwijnen van de dramalessen "een verarming binnen de  begeleiding".

Een van de mentoren: "Tijdens de dramalessen krijg je een geheel ander beeld van je leerling. Kinderen die in de les rustig of verlegen zijn kunnen tijdens een toneelstukje heel expressief en beeldend zijn. Het omgekeerde is ook vaak het geval. Patsertjes of mondige leerlingen vallen regelmatig door de mand tijdens een spel en staan vaak met de mond vol tanden."

 

Tineke Prins gaf in haar slotwoord ook aan dat "ze het einde van de dramalessen betreurt". Tineke: "Ik was boos en verdrietig toen ik hoorde dat het afscheid nabij was."

 

Tineke Prins komt aan het einde van het schooljaar nog terug om haar medewerking te verlenen aan de slotavond van het Vwo-plus onderwijs.

Foto's: Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH