Try-out concert over "Kindsoldaten" door Dominique Vleeshouwers in RICK

Dominique Vleeshouwers, oud-leerling van de Philips van Horne, verzorgt op vrijdag 15 maart  in de concertzaal van Rick in Weert een concert.

Het is een try-out van het afstudeerconcert onder de titel ‘Kindsoldaat’ dat op 22 mei 2013 plaats vindt in het conservatorium van Amsterdam.

 

Het concert in Weert wordt gehouden op 15 maart a.s.onder auspiciën van de Weerter Rotary’s.

Aanvang: 20.15 uur


De entree is nog niet bekend, maar zal niet hoog zijn. Als de vraag groot zou zijn, geldt "datum van aanmelding".

 

Interesse?

Mail uiterlijk 28 februari naar mvleeshouwers@home.nl of meld je aan op telefoonnummer 0495-550020 of 06.470.11.821.

 

Project Kindsoldaat

Dominique: "Ik heb  een groep studenten binnen de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten om me heen verzameld. Wij willen Project Kindsoldaat statuur geven in een professionele voorstelling.

De financiering hiervan moet voor een belangrijk deel uit donaties voort komen.

Het project zelf, in z’n volle omvang, biedt een voorstelling waarin vele kunstdisciplines een combinatie maken van beeldende kunst, film, muziek, dans, verhaal en choreografieën (voor meer informatie en de voortgang kunt u de website bezoeken www.kindsoldaat.com ).

Kunst is namelijk een fantastisch middel om gevoelens en verhalen tot uitdrukking te brengen. Het biedt een podium aan onderwerpen waarvoor extra aandacht wordt gevraagd aan een grote groep, in dit geval het leven jongeren die zomaar uit het gezin worden weggerukt en onder dwang worden ingezet als vechtmachines in oorlogen.

Deze kinderen krijgen geen kans om kind te kunnen zijn. Dat feit heeft mij diep geraakt."

Project Kindsoldaat helpt de aandacht te vestigen op het feit dat er in Afrika nog zo’n 100.000 kindsoldaten zijn. Project Kindsoldaat heeft een actieve samenwerking met War Child, een landelijk bekende organisatie die voormalig kindsoldaten helpt hun trauma’s te verwerken en te werken aan hun toekomst. Opbrengsten van de voorstelling, donaties, en overige inkomsten zijn na aftrek van kosten volledig voor War Child.

Als u Project Kindsoldaat eventueel zou willen steunen, kunt u overwegen een kleine donatie te doen op rekeningnummer 7257068 (ING) t.n.v. Enjoy the Show o.v.v. 'Donatie Kindsoldaat'. Stuur dan ook een e-mail naar mail@kindsoldaat.com  - zo kunnen we u ’n bedankje sturen voor de steun.  Maar u kunt ons ook online steunen:  like onze Facebookpagina.


Meld u aan als u erbij wil zijn op 15 maart.                                    

 

Copyright Webmaster PvH