Thema-avond: “Hoe houden we het gezellig?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert op donderdag 1 november in Het Kwadrant in Weert een thema-avond met als titel:  “Hoe houden we het gezellig?” oftewel  “hoe communiceer je met je puber”.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en is om 22.00 uur afgelopen (inloop om 19.30 uur).


De avond is bedoeld voor ouders en verzorgers met kinderen van 10 tot ca. 16 jaar.

Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

De toegang is gratis.

Wel dienen belangstellenden zich aan te melden via:

  • de website: www.hetcjg.nl
  • E-mail:     info@hetcjg.nl
  • Telefoon:     088-01 05 900

 



Pubers


Praten met pubers lijkt wel een vak apart. “Ben ik nou gek of hoe zit het?” is een veel gehoorde vraag van ouders met pubers. Met het bereiken van de puberleeftijd, lijken de mogelijkheden om contact met je puber te hebben sterk te veranderen. Je dient rekening te gaan houden met nieuwe ervaringen en stemmingswisselingen. De vraag is: “Hoe houden we het gezellig?”



Ik ben niet gek!

'Ik ben niet de enige met vragen én ik ben niet gek als ik deze periode in het leven van mijn kind ook een lastige tijd vind'. Dit gevoel van herkenning en erkenning delen de bezoekers van de 'puberavonden'. Marina van der Wal, co-auteur van ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek’ en zelf moeder van twee pubers, bespreekt op een humoristische manier de spagaat waarin ouders en pubers zitten. Aan de ene kant hebben pubers ruimte en vrijheid nodig en moeten ouders leren dat ze een stapje terug moeten doen in het leven van hun kinderen. Aan de andere kant zie je dat pubers - mede door de ontwikkeling van hun brein - juist duidelijke sturing nodig hebben.



‘Nee’ is ook een antwoord.
Er wordt veel gelachen tijdens de avonden. Eén van de bezoeksters: “Ik dacht even dat ik in het theater was. Zo leuk!” Maar er is ook confrontatie. Van der Wal: “Ik wil ouders óók een spiegel voorhouden als het gaat om het stellen van regels en grenzen. Dat is namelijk ook een vorm van liefde voor je kind. Wij zullen onze kinderen ook moeten leren dat het leven tegenslagen en teleurstellingen kent.''

Copyright Webmaster PvH