TechniekEvent op Het Kwadrant groot succes

Het Kwadrant en de Gilde Opleidingen hielden samen op donderdag 25 en vrijdag 26 oktober een ludieke TechniekEvent. De bijeenkomst trok tegen de 600  leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen uit de regio.
Ook waren er talloze gasten aanwezig uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven.



Deze happening stond geheel in het teken van de nieuwe zesjarige techniekopleiding waarmee Het Kwadrant en Gilde Opleidingen dit schooljaar zijn gestart.



Het Kwadrant en Gilde Opleidingen hebben veel verstand van spellen met techniek. Het hele schoolgebouw van Het Kwadrant was  op 25 en 26 oktober omgetoverd tot een spellenpaleis met elf spellen zoals een graafmachine met dartpijl, bibberspel, hoogwerker, schieten met zuignappistolen, kraak de kluis, reactiebord, evenwichtstafeltjes, nikobus, flipperkast, persluchtvoetbalspel en segways.


Kunstwerk
Techniekleerlingen onthulden op donderdag 25 oktober een door hen zelf ontworpen en gemaakt kunstwerk.
Dit kunstwerk heeft een definitieve plaats gekregen in de voortuin van Het Kwadrant aan de Thornstraat in Weert.
Volgens directeur Jan Mueters heeft “techniek de toekomst!”.

 

Het Kwadrant valt onder de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) Weert, evenals de Philips van Horne scholengemeenschap en Het College in Weert, en het Junior College in Cranendonck.

 

Het Kwadrant werkt nauw samen met Gilde Opleidingen in Weert en met de Stichting Kwadrant-Bedrijfsleven. Voor meer informatie: www.hetkwadrant.nl


Telefoon 0495 - 513 666.

Copyright Webmaster PvH