Goede prestaties van V-4 leerlingen tijdens EUSO wetenschapswedstrijd

"Mooi om te ervaren echte wetenschapper te zijn..."

Jasper Verdurmen, Joël Gielen, Lex Tavenier, Qun Fong Wang en Madeleine Franken hebben op vrijdag 14 december meegedaan aan de regionale voorronde van het European Union Science Olympiad (EUSO).

 

De EUSO is een wedstrijd voor havo/vwo-leerlingen met een natuurprofiel. Tijdens de EUSO ervaren leerlingen wat wat het is om een echte wetenschapper te zijn.


Het accent ligt volledig op experimenten doen en daarover nadenken. Het gaat om science-experimenten, biologie, natuurkunde en scheikunde.


De voorronde van de EUSO '12 werd door de vijf leerlingen als “geweldig” ervaren.


Het was de bedoeling om in groepjes van drie personen een tweetal practica uit te voeren, één op het gebied van Biologie, één op het gebied van Scheikunde.


Er werd van alles gevraagd; van praktische vaardigheden tot logisch denk- en rekenvermogen.

Docente Emmy Nellen: “De dag is ons erg goed bevallen; alle leerlingen zijn geïnteresseerd in wetenschappen en om dan losgelaten te worden in een volledig uitgerust laboratorium...Fantastisch.”

De resultaten van de dag waren goed.

Emmy Nellen: “Één van onze groepen, bestaande uit Madeleine en Qun, werd vierde en dat terwijl die maar uit twee personen bestond. Onze andere groep (bestaande uit Jasper, Joël en Lex) werd tweede en is reservegroep voor de nationale ronde op 25 en 26 januari 2013 in Groningen! Er is overigens  maar een kleine kans dat zij naar Groningen mogen. De grote Europese finale van EUSO is  eind maart in Luxemburg."
 



Copyright Webmaster PvH