Oudercommissie onmisbaar binnen Philips van Horne

De Oudercommissie heeft tot doel de betrokkenheid van ouders/verzorgers bij de school te vergroten en de samenwerking met de school ten behoeve van onderwijs, vorming en ontwikkeling van leerlingen te bevorderen.

 

Ouders /verzorgers van leerlingen van de Philips van Horne SG kunnen lid worden van de Oudercommissie.

 


Samenstelling en activiteiten Oudercommissie
De samenstelling van de Oudercommissie vormt zoveel mogelijk een afspiegeling van de leerling-verdeling binnen de school. De Oudercommissie bestaat uit maximaal 20 leden.
Als lid van de Oudercommissie praten ouders mee over diverse algemene thema’s betreffende onderwijs.

Bij de vergaderingen van de Oudercommissie is altijd een lid van de directie aanwezig.

De Oudercommissie denkt tevens mee met de oudergeleding van de medezeggenschapsraad (MR) over diverse onderwerpen die in de MR-vergaderingen behandeld worden. De oudergeleding van de MR maakt ook onderdeel uit van de Oudercommissie.


Vanuit de Oudercommissie worden jaarlijks diverse werkgroepjes gevormd welke specifiek meepraten over een aantal onderwerpen binnen de school zoals: niet-subsidiabele schoolkosten, communicatie, dyslexie.

 

Terugkoppeling vindt vervolgens in de vergaderingen van de Oudercommissie plaats.  
De mening en stem van de Oudercommissie is absoluut van waarde.

 

Daarnaast organiseert de Oudercommissie thema-avonden, ondersteunt bij activiteiten op school zoals aanmeldingsavonden en probeert deelname van ouders aan schoolactiviteiten te stimuleren.


De Oudercommissie komt in de avonduren zes tot acht keer per jaar bij elkaar. De vergaderingen zijn toegankelijk voor alle ouders/verzorgers.


Op de website van de school staan de namen van de leden van de Oudercommissie schooljaar 2012-2013 vermeld (www.philipsvanhorne.nl  -  geledingen  - oudercommissie).

 


Contact
Ouders die interesse hebben kunnen bellen of mailen zodat de nieuwe oudercommissie in het nieuwe schooljaar daadkrachtig en met een goed team van start kan gaan.

 

Contactpersoon:


Nicole Slegers-Verstappen
Voorzitter Oudercommissie Philips van Horne SG
M 06 28815757
E-mail
  nicole.slegers@ziggo.nl

 

Open Dag 2012

Copyright Webmaster PvH