Opening expositie "Wat van verre komt dichtbij gebracht"

 

Vier maanden lang hebben de leerlingen van het VWO 6 cluster tekenen, van de Philips van Horne, zich gestort op het centraal praktisch eindexamen.

De zes opdrachten waar de leerlingen uit konden kiezen (o.a. “Oosterse weelde”,  “Holland op z’n smalst” en “Buitengesloten”), hebben allemaal als overkoepelend thema “Wat van Verre komt…”.

Net als andere jaren zullen de werken tentoongesteld worden op school. De officiële opening vond plaats op dinsdag 12 mei om 19.30 uur .

 

Op de expositie stellen de leerlingen niet alleen hun eindwerk ten toon, maar ook een deel van het proces, zodat de toeschouwer kan zien hoe de leerling tot z’n eindproduct gekomen is.

 

Voor het eerst in jaren waren de leerlingen helemaal op zichzelf aangewezen; waar de leraar bij “gewone opdrachten” (positief of negatief) commentaar mag geven, ideeën aan mag dragen en vragen mag stellen, is het bij het centraal praktisch examen verboden voor de leraar om zich met het werk van zijn/haar leerlingen te bemoeien.


En juist in die omstandigheden moeten de leerlingen laten zien welk niveau zij door de jaren bereikt hebben, juist nu moeten ze hun beste werk ooit produceren. En dat is heel moeilijk, stressgevend, maar ook enorm uitdagend.

 

 



Impressie opening expositie

Foto's:

Frank Lewis

Copyright Webmaster PvH