Wethouders Heuvelmans en Coolen praten met leerlingen over project “Kijk op de Biest”

De wethouders Heuvelmans en Coolen hebben afgelopen week vijf leerlingen van 3 havo/vwo van de Philips van Horne ontvangen die een presentatie hebben gehouden over het project ”Kijk op de Biest”, een project in- en over de woonwijk de Biest.


Samen met beide wethouders spraken de leerlingen Aniek van Kimmenade, Marijn Miller, Simon Strouss, Hèlen Kiggen en Robert ten Kate over het onderzoek en over het feit dat het project een vervolg gaat krijgen in het vierde leerjaar.

In dit vervolgtraject krijgen met name de -eventuele- functieveranderingen van het stadspark en het kloostercomplex aan de Biest extra aandacht.

In projectvorm zullen leerlingen komend schooljaar “intensief” gaan samenwerken met ambtenaren die zich beroepshalve bezighouden met nieuwe toekomstige ontwikkelingen in de woonwijk de Biest.

Diverse aspecten zullen aandacht krijgen zoals “het realiseren van haalbare ideeën, aandacht voor architectuur en monumentenzorg en aandacht  voor eventuele archeologische vondsten in het stadspark”.


De wethouders Coolen en Heuvelmans bevestigden “het belang van samenwerking tussen schoolgaande jeugd en mensen uit de praktijk” en spraken zich verder uit voor toenemende participatie van jongeren bij het tot stand komen van gemeentelijke plannen.

Als voorbeelden werd ondermeer ook genoemd de problematiek van drugsgebruik en hangjongeren.Het project stond onder leiding van de docent Nederlands Margaret Haarmans en tekendocent Gerty Reijnders

Foto's:

Gerty Reijnders

Copyright Webmaster PvH