Grote sponsorloop voor project in Afghanistan

De laatste activiteit in het kader van het 40-jarig jubileum van de Philips van Horne is de grote sponsorloop op donderdag 2 juli. De manifestatie vindt plaats op- en rond het sportterrein St. Louis. Er is een parcours uitgezet van 1,3 km. De manifestatie begint om 13.30 uur.

 

De brugklassers en tweedeklassers doen per klas mee aan een prestatieloop van 15 à 20 minuten joggen. De derde klassen en de bovenbouwers lopen wedstrijden in teamverband.

 

Het is de bedoeling dat elke leerling van de onderbouw zich laat sponsoren door ouders, familieleden, vrienden, kennissen en buren.

 

De middag wordt tegen 15.30 uur afgesloten met een Prominentenloop. Naast een twintigtal docenten staat ook een aantal bekende oud-leerlingen aan start zoals Olympisch handboogschutter Pieter Custers, Frank van Kouwen, aanvoerder van eredivisieclub VVV en Ine Geuns-Willems, voormalig Nederlands kampioen tafeltennis.

Voormalig tennisprof en oud-leerling Sjeng Schalken is helaas verhinderd; hij heeft wel voor het wedstrijdgedeelte enkele prijzen ter beschikking gesteld. Ook zijn er diverse locale politici aanwezig.

 

De sponsorloop heeft als doel geld in te zamelen voor het Philips van Horne onderwijsproject in Afghanistan, het project dat ingediend is door vwo 6 leerling Najla Saraj. Met de opbrengst worden leermiddelen gekocht, een waterput geslagen en leslokalen gebouwd.

 

In de aardrijkskundelessen zal de weken voorafgaande aan de sponsorloop een lesbrief over Afghanistan worden behandeld.

Copyright Webmaster PvH