Prachtig concert in unieke entourage Paterskerk


Voorafgaand aan het klassiek jubileumconcert vond vrijdag 24 oktober in de monumentale Paterskerk de officiële opening plaats van de expositie “Philips van Horne Beeldend”.
Ruim 180 belangstellenden, waaronder oud-bestuursleden en oud-rectoren van de school waren getuigen van een kwalitatief hoogstaand concert in een ambiance van beeldende kunst. Onder de aanwezigen waren ook de wethouders Coolen, Heuvelmans en Strous namens de gemeente Weert.  


Klassiek concert in Paterskerk
Aan dit  -gratis- jubileumconcert deden ca. veertig oud-leerlingen mee; talentvolle musici die hard bezig zijn met hun muzikale carrière maar ook musici die hun sporen op het gebied van de (licht) klassieke muziek (o.a. Concertgebouworkest) al ruimschoots hebben verdiend.

Op het gevarieerde programma stond ondermeer:
- het nationaal bekende koor Giocoso o.l.v. Rita Scheffers
- Ramon Lormans (marimba),
- Ruud Vonken (gitaar)
- Paul Sterkenburg (gitaar)
- Carla de Waal (zang)
- Maaike Boekholt (gamba)
- Annemieke Beelen en Florieke Beelen (piano; zang)
- Davida Scheffers (hobo)
- het koperkwintet Itter Brass; Stephan Höppner (trompet), Ronald Schroyen (trompet/bugel), Jack Munnecom (hoorn), Hans Wouters (trombone) en Rob Geurts (tuba).
De productie en organisatie was in handen van de muziekdocenten John Gerits en Fons Heuvelmans. Presentatie: Pascal Cardinaal.

 

Philips van Horne Beeldend
Ruim twintig oud-leerlingen en personeelsleden, die van beeldende kunst hun beroep hebben gemaakt of voor wie kunstbeoefening een grote passie is, dragen bij aan deze expositie. De expositie omvat schilderijen en keramiek, bronzen beelden, foto’s en tekeningen, illustraties en foto’s. Vele stijlen zijn vertegenwoordigd, van figuratief tot abstract.
De tentoonstelling duurt tot en met zondag 2 november en is elke dag gratis toegankelijk tussen 13.30 – 16.30 uur.

Deelnemers aan de tentoonstelling “Philips van Horne Beeldend” zijn: Truus beunen, Arte Colder, Rina de Corti, Paul Crommentuijn, Raoul Deleo, Thijs van Deursen, Marc Fijen, Mariet van Hövell tot Westerflier, Candice Isherwood, Claire Janssen, Willem Jannssen, Anuschka Keersmaekers, Judith Krebbekx, Mirjam van Krieken, Liv Langeslag, Wanda Lenaer, Carolien van der Linden, Maarten Maas, Edwin Peeters, Mathilde Pil, Gerty Reynders, Twan van Rooij, Yvonne Schroeten, Elian Smits en Joyce Vanderfeesten

Foto's:

Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH