Projectweek “In Flanders Fields” op Philips van Horne over Eerste Wereldoorlog

De projectgroep "In Flander Fields" organiseert van 3 april tot en met 9 april a.s.  een projectweek over de Eerste Wereldoorlog onder de naam “In Flanders Fields”.
In dit project bieden maar liefst tien verschillende vakken uit de vier profielen een week lang een samenhangend programma aan over een van de meest ingrijpende periodes uit de wereldgeschiedenis: de Eerste Wereldoorlog.

 

Elk vak verstrekt de 86 leerlingen de nodige informatie over belangrijke ontwikkelingen rond de periode 1914-1918. Binnen elk discipline verrichten leerlingen onderzoek naar diverse verschijnselen en ontwikkelingen. Daarnaast krijgen de leerlingen gelegenheid dwarsverbanden te leggen tussen de verschillende vakgebieden.In deze projectweek werken leerlingen dus ook in vakken die niet in hun profiel voorkomen.

 

Bezoek aan Ieper met kranslegging

Alle informatie en onderzoeksresultaten van de eerste drie projectdagen op school komen samen in een tweedaags bezoek aan de Belgische stad Ieper en directe omgeving. In deze stad kan men na bijna honderd jaar nog steeds zien wat er toen is gebeurd en wat de bewoners daar allemaal hebben moeten doorstaan. Deze excursie zal een indrukwekkende belevenis zijn voor de leerlingen, niet in de laatste plaats omdat twee vwo leerlingen een krans gaan leggen bij de Meense Poort, het monument voor 55.000 gevallenen die nooit zijn teruggevonden.De leerlingen overnachten in een jeugdherberg

"In Flanders Fields " en het vak Duits

Werkstukken Tekenen en CKV "In Flanders Fields"

Foto's:

Jan Leenders

"In Flanders Fields" en de vakken CKV en Tekenen

Copyright Webmaster PvH