Aardrijkskundecluster 6 vwo sluit schooljaar af met geslaagde exursie naar Zuid-Limburg

In het kader van het het vak aardrijkskunde en als voorbereiding op het CSE in mei, ging vrijdag 10 april 2009 het vwo 6 cluster op excursie naar Zuid-Limburg .

Deze excursie sloot aan op o.a.  onderwerpen Actieve Aarde en Politiek en Ruimte.
Het programma zag er als volgt uit:

08.30 uur:        verzamelen bij school.
08.45 uur:        vertrek van school.

Tijdens de busrit werd aandacht besteed aan de bedrijven langs de Roermondseweg in Weert, de problematiek van de kleine kernen, landbouw en landschap rond Swartbroek, Ell, Hunsel, Thorn , Wessem en Maasbracht Daarna ging het via de A-2 richting de nieuwe containerhaven bij het Julianakanaal, Nedcar in Born en naar de luchthaven Maastricht Aachen Airport. Vervolgens werd een kort bezoek gebracht aan de nieuwe wijk Ceramique in Maastricht. In de middag volgde een rondrit via het Jekerdal (sluizen Albertkanaal en het Enci complex) door het prachtige Zuid-Limburg. Tussendoor werd de lunch gebruikt in het feeërieke “de Bosrand” tegenover het Savelsbosch in de buurt van Sint Geertruid.
De excursie werd afgerond met een wandeling met opdrachten en toelichting door het mooie Geuldal.

Ca. 16.45uur:        vertrek naar huis.
Ca. 18.30uur:       aankomst Weert.

De leerlingen ontvingen een werkmap. Deze werkmap moest nauwkeurig ingevuld worden en dient als het wettelijk verplicht gestelde verslag van het handelingsdeel.

Foto's:

Jan Leenders

Voor meer foto's...

Zie ook impressie excursie 5 havo

Copyright Webmaster PvH