Potentiële Pabo-studenten maken kennis met Pabo Roermond

Voor de derde achtereenvolgende keer is op woensdag 17 december voor een aantal belangstellende leerlingen een meeloopdag georganiseerd naar de Pabo in Roermond. De groep stond onder leiding van de docenten Verrijth en Cardinaal.

 

Het doel van deze dag was om leerlingen uit het voortgezet onderwijs te laten kennismaken met de werkwijze op deze hogeschool.

 

Tijdens deze dag hebben de leerlingen onder andere een rekentoets gemaakt en een les muziek met eerstejaars studenten gevolgd.

 

De groep leerlingen bestond uit zes leerlingen uit havo 5 en één leerling uit vwo 6. Het programma duurde van 9 tot 14 uur.

 

Wiskundedocent Arno Verrijth: "Deze meeloopdag is drie jaar geleden ontstaan toen landelijk bekend werd dat de eerstejaarsstudenten op de pabo onvoldoende rekenniveau hadden. Door middel van het maken een rekentoets, ontwikkeld door de pabo in Roermond, krijgen de leerlingen inzicht in hun eigen rekenniveau. Dit inzicht wordt vervolgens gebruikt om tijdens de module "basisrekenen pabo" de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de pabo."

 

Foto's: Pascal Cardinaal

Copyright Webmaster PvH