Unieke combinatie kunst en klassieke muziek


In het kader van het 40-jarig jubileum vindt van maandag 20 oktober t/m zondag 2 november in de monumentale Paterskerk op de Biest de expositie “Philips van Horne Beeldend” plaats.
Ruim twintig oud-leerlingen en personeelsleden, die van beeldende kunst hun beroep hebben gemaakt of voor wie kunstbeoefening een grote passie is, dragen bij aan deze expositie. De expositie omvat schilderijen en keramiek, bronzen beelden, foto’s, tekeningen en illustraties. Vele stijlen zijn vertegenwoordigd, van figuratief tot abstract.


De tentoonstelling, die op vrijdag 24 oktober officieel wordt geopend, is elke dag gratis toegankelijk tussen 13.30 – 16.30 uur. De fullcolour catalogus “Philips van Horne Beeldend” is te koop voor € 7,-
Deelnemers aan de tentoonstelling “Philips van Horne Beeldend” zijn: Arte Colder,
Rina de Corti, Paul Crommentuijn, Raoul Deleo, Thijs van Deursen, Marc Fijen, Mariet van Hövell tot Westerflier, Candice Isherwood, Claire Janssen, Willem Janssen, Anuschka Keersmaekers, Judith Krebbekx, Mirjam van Krieken, Liv Langeslag, Wanda Lenaers, Caroline van der Linden, Maarten Maas, Edwin Peeters, Mathilde Pil, Gerty Reynders, Twan van Rooij, Yvonne Schroeten, Elian Smits en Joyce Vanderfeesten


Klassiek concert in Paterskerk
Het klassiek concert “40 jaar Philips van Horne” vindt plaats op vrijdag 24 oktober.
Aanvang 20.00 uur.


Aan dit  -gratis- jubileumconcert doen ca. veertig oud-leerlingen mee; talentvolle musici die hard bezig zijn met hun muzikale carrière maar ook musici die hun sporen op het gebied van de (licht) klassieke muziek al ruimschoots hebben verdiend.

Op het gevarieerde programma staan o.a.:
- het nationaal bekende koor Giocoso o.l.v. Rita Scheffers
- violiste Alina-Lin Merx-Jong (o.a. orkest André Rieu)
- Ramon Lormans (marimba)
- Hafez Ismaiili M’Hamdi (gitaar)
- Carla de Waal (zang)
- Maaike Boekholt (gamba)
- het koperkwintet Itter Brass.


Omdat het klassieke concert in de Paterskerk in verband met de expositie slechts ruimte biedt aan maximaal 200 belangstellenden (inclusief de exposanten en een aantal genodigden) zijn er nog slechts enkele kaartjes verkrijgbaar.


Copyright Webmaster PvH