Jet-Net Career Day in Amsterdam leuk en leerzaam

Alle 5 Vwo leerlingen met een N profiel hebben dinsdag 11 november
de Jet-Net Career Day in Amsterdam bezocht. De groep werd begeleid door de docenten Susanne Trommelen, Jan Bekkers en Gerry Verhaegh.


De Jet-Net Career Day is een groots opgezette dag voor leerlingen uit de N-profielen van Jet-Net en Universum scholen.

Het vervoer naar Amsterdam werd betaald door onze Jet-Net partner van de Philips van Horne, SABIC

Het accent tijdens de gehele Career Day lag op de beeldvorming ten aanzien van mogelijke loopbanen of beroepen binnen de exacte hoek. 

Dit werd vormgegeven door de vele Jet-Net bedrijven en hogere technische opleidingen.
Leerlingen konden in Amsterdam zien en ervaren dat technologie spectaculair, zinvol en maatschappelijk relevant is. Zij kwamen op actieve wijze in aanraking met beroepen in de technologie, ontmoetten jonge ingenieurs en kregen voorbeelden te zien van interessante en aantrekkelijke carrièremogelijkheden in de bètawereld.


Bij de Jet-Net Career Day ging het om een boeiende mix van verwondering en informatie, toegesneden op de belevingswereld van jongeren.


Waar ging het om?

Jongeren op een verfrissende manier met technologie laten kennismaken…
Geen hogere wiskunde of ingewikkelde scheikundige formules; geen betogen over hoe belangrijk technologie is voor onze welvaart, maar veel praktische en vaak verrassende workshops, die duidelijk maken dat technologie helemaal niet zo saai, suf en moeilijk is als sommige jongeren denken.

Lees meer over dit evenement op www.careerday.nl.

 

Copyright Webmaster PvH