25e van Horne Muziekgala in Munttheater met fantastisch programma

Drie voorstellingen met dans, musical, pop, rock, blues en latin

 


Dit schooljaar bestaat de Philips van Horne 40 jaar en het van Horne Muziekgala 25 jaar.
Dit dubbeljubileum wordt gevierd met drie galavoorstellingen in het Munttheater: op maandag 9 maart, dinsdag 10 en woensdag 11 maart.

De voorstellingen beginnen om 19.30 uur. Kaartjes zijn te koop bij de balie van het Munttheater en via www.munttheater.nl.
De kaartjes voor dit muzikaal spektakel kosten 10 euro.

Het Van Horne Muziekgala is een jaarlijks terugkerende muzikale presentatie van talentvolle leerlingen van de Philips van Horne. Er wordt op zéér hoog niveau gedanst, gezongen en gemusiceerd.

De presentatie is in handen van Lisa Hustings, Pascal Cardinaal en Jan Leenders

Dit Jubileumgala zal groots gevierd worden met medewerking van meer dan honderdvijftig leerlingen. Uiteraard zal er tijdens de voorstelling regelmatig teruggeblikt worden naar de jaren dat het Muziekgala eenvoudig “Muziekavond” werd genoemd en plaatsvond in de aula van de school.



Zowel onderbouw- als bovenbouwleerlingen doen mee aan dit Muziekgala. Vanzelfsprekend zijn de muziekclusters prominent vertegenwoordigd in het programma. Het muziekaanbod is ook dit jaar weer zeer gevarieerd. Van pop, jazz, Latin en klassiek tot instrumentaal en koorzang.

Er treden duo’s op maar ook ensembles, blues- en popgroepen, singer-songwriters en een heus harmonieorkest. Opvallend de laatste zes jaar is de deelname van ballet- en dansgroepen.

Ook enkele oud-leerlingen die hun sporen in de populaire muziek hebben verdiend, hebben toegezegd mee te musiceren. Zo zullen o.a. Night of the Proms bassist Rogier van Wegberg en Proms arrangeur Franck van der Heijden woensdag 11 maart aanwezig zijn.

Op het programma staan ondermeer musicalnummers en songs van o.a. John Mayer, Abba, The Cors, Krezip en Stray Cats.


Het Muziekgala staat onder leiding van de vijf muziekdocenten van de Philips van Horne: Sharon van Dael, John Gerits, Ralf Hamer, Sven Heijman en Fons Heuvelmans.


De organisatie is in handen van de vakgroep Muziek en de jubileumcommissie 40 jaar Philips van Horne.






Professionele DVD opnames met 4 cameras

Van dit 25e van Horne Muziekgala wordt een professionele dvd gemaakt.

Achtergrond informatie “Van Horne Muziekgala”



Van koffieconcert op zondagochtend tot het Van Horne Muziekgala 2009

Het begon allemaal in 1984 met een sfeervol koffieconcert op zondagochtend in de aula..Dit was de opmaat naar een lange reeks “Muziekavonden” in de aula. John Gerits, een van de grondleggers van het Muziekgala: “In de beginjaren was het muziekgala nog gewoon “muziekavond” die in de aula van school werd gehouden. Voor die tijd was dit een prima podium. Echter door de techniek werden we als organisatie vaak op de proef gesteld. Enkele minuten van tevoren vielen bijvoorbeeld een aantal microfoons uit. Om dit soort problemen te voorkomen en om de leerlingen een echte theateromgeving te bieden zijn we uitgeweken naar het Munttheater.”Gerits:”Een van de acts die ons is bijgebleven is de minimusical Grease uit 1998. die Peter van Laer en Carla de Waal met hun cluster havo 5 hebben gepresenteerd.  Verder zien we ieder jaar dat de aanpak van het muziekgala zowel aan de kant van de organisatie als bij de leerlingen steeds professioneler wordt. Ook in de organisatie worden de leerlingen steeds meer betrokken. Zo is er een team van leerlingen die achter de schermen alles in goede banen leiden. Bij de audities worden ook leerlingen betrokken die meebeslissen. Ook de optredens die de leerlingen van de eindexamenclusters ieder jaar voorbereiden zijn van een hoge kwaliteit.”

Enkele foto's van de 24e editie, 2008

VOCO

Met ingang van het schooljaar 2008-2009 is de Philips van Horne scholengemeenschap gestart met een samenwerkingsverband (“VOCO”) met het Conservatorium van HSZuyd in Maastricht.

VOCO is de afkorting van VOortgezet Onderwijs en COnservatorium. Het biedt jong muzikaal talent een uitstekende mogelijkheid om tegelijkertijd een volwaardige havo/vwo-opleiding en de best mogelijke voorbereiding op het muziekvakonderwijs aan het Conservatorium voor Muziek te Maastricht te volgen. De Philips van Horne ziet deze samenwerking als een logische stap tot verdere ontwikkeling van haar muziekonderwijs. De school staat bekend om haar muzikale talenten. De aansluiting op het hoger onderwijs zal door dit samenwerkingsverband sterk verbeterd worden.

 

Uitstekende muzikanten onder oud-leerlingen

In totaal hebben ca. 160 schoolgroepen(!) de afgelopen 20 jaar meegedaan aan van Horne Pop en het van Horne Muziekgala. Een indrukwekkend aantal groepen en beroepsmusici met Philips van Horne-roots is nog steeds actief in de (inter)nationale en (Midden-)Limburgse muziekscene en zijn hun carrière ooit begonnen bij “van Horne Pop” of het van Horne Muziekgala.

• Rogier van Wegberg docent conservatorium Enschede, bassist o.a. van Night of the Proms en band van DO; geluidsmixage TV- en CD Night of the Proms
• Frank van der Heijden  gitarist, arrangeur, dirigent (o.a.arrangeur van Night of the Proms; producer nieuwste CD van rockviolist David Garrett; drie arrangementen  muziek paardendressuur Olympische Spelen Peking).
• Hans Teeuwen (zanger/cabaretier)
• Ron Kessels (Nieuw-Zeeland, geluidstechnicus van o.a. Muse, Silverchair en Snow Patrol)
• Ian van den Berk (violist)
• Arno Schlijper; o.a. docent ArtEZ Popacademie; toetsenist in o.a. Seven Eleven, DO, Dancing with the stars.
• Michiel van Horen (o.a. Radio 2, 3FM, zanger van Dogman en Go to the Max)
• The Wild Specialities
• Starfish Bowl
• Guarantee
• Meadow
• SAT2D (Pinkpop 2008)(2009: +)
• Merijn Smeets
• Roos Visser (zangeres)
• Carla de Waal (zangeres)
• Linda Smeets (zangeres; o.a.bij Rowwen Hèze)
• Rita Scheffers (dirigente van o.a. Giocoso)
• Ramon Lormans (percussionist)docent conservatorium,
• Rob Mertens (bassist)



Foto-impressie van Muziekgala 2008

Smokings presentatoren zijn ter beschikking gesteld door:

SOUDANT HERENMODE

Maaseikerweg 4

6001 BS Weert

Copyright Webmaster PvH