Prestaties op hoog niveau door twaalf Vwo 5 leerlingen

Rector John Hausmans reikte maandag 15 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst certificaten uit aan twaalf Vwo leerlingen van de Philips van Horne, als bewijs dat ze het tentamen op TU niveau met goed gevolg hebben afgesloten.


De succesvolle leerlingen zijn: Daan Creemers, Luuk Crins, John van Dijk, Marissa Frijns, Jeroen Haex, Joep Hermans, Paul Heuvelmans, Astrid Pieterse, Jeroen de Smalen, Eric Smeets, Sanne Swinkels en Maurice van de Ven.


De leiding van het PUC (Pre University College van de TU/e) is heel tevreden met het resultaat: 50% van alle deelnemende leerlingen heeft het tentamen met een voldoende afgesloten.
Van de Philips van Horne leerlingen is 67% gelaagd!


Het hoogste cijfer voor dit tentamen is 8,8 en Paul Heuvelmans heeft deze prestatie geleverd!
De begeleidende docenten Peter Cox en Gerry Verhaegh, zijn trots op de 12 kanjers van de Philips van Horne en feliciteren hen hartelijk met het behaalde resultaat.  




Op de Golven van de Wetenschap aan de hand van drie vragen.



Wat
De eerste vraag: “Wat is op de Golven van de Wetenschap?”, is voor de leerlingen beantwoord in een folder van het PUC (Pre University College van de TU/e). Hier lezen we, dat dit een reeks van 8 colleges is, die vanuit 8 faculteiten het onderwerp golven behandelen. Ook worden de faculteiten genoemd: Technische Wiskunde, Technische Natuurkunde, Scheikundige Technologie, Werktuigbouwkunde, Biomedische Technologie, Elektrotechniek en Technologie Management.
Voor de begeleidende docenten geeft het 150 pagina’s tellende dictaat een beeld van de opzet en inhoud.



De tweede vraag: “Waarom doe je mee?”, is zeker zo belangrijk.
Voor leerlingen is deze collegereeks een kennismaking met de manier van werken op de Technische Universiteit Eindhoven: veel stof in korte tijd, hoorcolleges die niet alle theorie verduidelijken, vragen maken met student assistenten en practicum doen.
Voor docenten betekent dit een uitstap van middelbare school vak naar universitaire aanpak en inhoud.



Op de derde vraag: “Hoe is dit georganiseerd?”, krijgen we een concreet antwoord.
We moeten vier keer een hele dag naar de TU/e. Daar zijn ’s ochtends twee hoorcolleges met instructie uur en ’s middags een practicum. Aansluitend is er dan een tentamen op school.
In de uitnodigingsfolder staat dat in 2008 maar 25% van de leerlingen voor het tentamen is geslaagd. Daarom willen we de leerlingen extra stimuleren. Per onderwerp komen er extra vragen, die de leerlingen voor het hoorcollege moet maken. Bovendien kan, met nog enkele aanvullende eisen, deze college reeks als profielwerkstuk tellen.


De leerlingen

Uiteindelijk doen 12 leerlingen mee: Daan Creemers, Luuk Crins, John van Dijk, Marissa Frijns, Jeroen Haex, Joep Hermans, Paul Heuvelmans, Astrid Pieterse, Jeroen de Smalen, Eric Smeets, Sanne Swinkels en Maurice van de Ven.
Ze leveren allemaal de antwoorden op de extra vragen in, zijn alle college dagen present, doen actief mee en maken op 19 maart in de eerste drie lesuren het bewuste tentamen.



En dan is er de uitslag!
De leiding van het PUC is heel tevreden met het resultaat: 50% van de leerlingen heeft het tentamen met een voldoende afgesloten.
Van onze leerlingen is 67% gelaagd!
Het hoogste cijfer voor dit tentamen is 8,8 en Paul Heuvelmans heeft deze prestatie geleverd!
Onderstaand plaatje willen we u niet onthouden!
Wij, de begeleidende docenten Peter Cox en Gerry Verhaegh, zijn trots op de 12 kanjers van de Philips van Horne en feliciteren hen hartelijk met het behaalde resultaat.  

De geslaagde leerlingen...

Foto's:

Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH