Bert van Dijk loopt marathon van New York

In het kader van het 40-jarig jubileum van de Philips van Horne loopt gymnastiekdocent Bert van Dijk (45) op zondag 2 november de New York City-Marathon.
Na de marathons van o.a. Amsterdam en Berlijn vormt de marathon van New York een nieuwe uitdaging voor de leraar uit Weert. Van Dijk heeft startnummer 30870 en start om 10.00 uur plaatselijke tijd.



Bert van Dijk bekostigt reis en verblijf in de Verenigde Staten zelf. Een oud-collega heeft hem aangeboden tijdens zijn afwezigheid te vervangen waardoor alle lessen doorgang kunnen vinden.
Zoals bij elke marathon die van Dijk de laatste jaren heeft gelopen, laat hij zich ook dit jaar weer sponsoren.

De opbrengst is bestemd voor het Derde Wereld project 2008-2009 van de Philips van Horne in Afghanistan. Het betreft een lagere school ten noorden van Kabul. 

Het onderwijs project is ingediend door 6 vwo leerlinge Najla Sarai. Zij heeft in augustus de school in haar geboorteland bezocht en een eerste bedrag overhandigd in de vorm van leermiddelen, tassen en schoenen.


Direct verslag
Bert van Dijk zal via sms en e-mail korte berichtjes sturen naar de website van de school om zo actueel mogelijk verslag doen van zijn belevenissen. Er wordt gestart vanaf 09.30 uur in drie “golven.


 

Foto's: Jan Leenders

Bert van Dijk traint bijna dagelijks via strakke schema's

Copyright Webmaster PvH