Leertuinkamp erg geslaagd

Verslag Leertuin Kamp 2008

Netjes twee aan twee stonden de leerlingen van de leertuin opgesteld op de parkeerplaats van de Philips. Klaar voor de 20 kilometer lange fietstocht. Het kamp kon beginnen.

Weken van voorbereiding, het was op donderdag 8 en vrijdag 9 oktober eindelijk zover. Op naar ‘De Spar’ in Haelen, want hier zouden we met z’n allen blijven slapen.
De tassen met slaapspullen in de vrachtbus, lunchpakket en zwemspullen in de tas op de fiets. En fietsen maar.



Alles ging prima op de heenweg. Met een groep van ruim 45 man fietsen is niet heel moeilijk, dat hebben we wel bewezen. Onderweg een paar keer stoppen, drankje en plaspauze.
Met zadelpijn komen we na ruim anderhalf uur aan in Haelen. Een nieuw record! Even uitrusten en het energie niveau op peil brengen met een hapje en drankje.



Voor wie nog nooit bij ‘De Spar’ is geweest: midden in het bos liggen 6 kleine huisjes en een groot hoofdgebouw. Een knusse en sprookjesachtige omgeving. (Denk aan Hans en Grietje)
De slaapplaatsen worden verdeeld en dan is het vechten voor het bovenste bed van het stapelbed. Gelukkig zijn er stapelbedden genoeg zodat (bijna) iedereen boven kan slapen.



Het middagprogramma bestaat uit zwemmen.
Weer de fiets op. Gelukkig is het nu maar een klein stukje tot aan ‘De Leistert’ in Roggel. Lekker spetteren, soppen en badderen. Relaxen en bijkomen van de fietstocht. De jeugd is niet kapot te krijgen. Om 17:30 weer terug op het kampterrein.
Frietjes met frikadellen en kroketten. Veel mayonaise en ketchup! Smullen. En daarna uitbuiken, althans dat denken we. De meeste leerlingen zijn alweer in de weer voor het avondprogramma. Opmaken, nette kleren aan want het is party-time.
Het hoofdgebouw is omgetoverd tot een ware disco.
Swingend en dansend de nacht in. Er zijn optredens van diverse groepen. Hakken en slowen, rap en disco.



Wat men niet weet is dat het spookt in de bossen bij ‘De Spar’.
De disco avond wordt wreed verstoord door twee spoken. Scream! De twee vallen het hoofdgebouw binnen. De leerlingen worden de stuipen op het lijf gejaagd. Gillend en schreeuwend. De stoere jongens zijn opeens niet meer zo stoer!


Gelukkig blijken het twee begeleiders te zijn, de gebroeders Stals.
De disco avond is afgelopen, we gaan het nachtspel spelen. De twee ‘spoken’ nemen iedereen mee naar het ran d van het bos. Hier is een mooi tafereel opgesteld. Kaarsen, een vuurkorf. Het spookverhaal wordt verteld.

Daarna gaan we met de hele club het donkere bos in. Hier gaan we het spel spelen.
Er worden twee groepen gemaakt, de ene groep brengt de speelkaarten van de ene naar de andere kant. De andere team andersom natuurlijk. Niet heel moeilijk denk je. Maar in het bos staan de ‘spoken’ die je afschijnen. Kaartje inleveren en terug.
En zo’n bos is echt heel donker zonder zaklamp! Sluipend en kruipend door het bos. Fanatiek wordt er gespeeld.



We hebben een mooie afsluiting gehad van deze dag. Nog een broodje knakworst voordat we gaan slapen. E dan is het echt tijd geworden om het bedje op te zoeken. Slapen.
Dat had de begeleiding gedacht… Tot diep in de nacht bleven sommige leerlingen wakker. Bang om te slapen in het bos met de ‘spoken’?
Ook de begeleiding heeft weinig bed gezien. De hele nacht immers nachtbewaking. Om de beurt een oogje dicht doen.



’s Morgens weer vroeg uit de veren. Met de slaap in de ogen wordt er ontbeten. Een goede bodem leggen voor de terugweg.
Maar eerst moeten alle huisjes perfect gepoetst worden. En dat doen de leerlingen natuurlijk zelf!
Nog een groepsfoto en dan kunnen we beginnen met de terugreis.
Weer die 20 kilometer terug fietsen. Het gaat wederom perfect, op een klapband na dan.



De meeste ouders staan op school hun kinderen op te wachten. Het leertuin kamp 2008 zit erop. Heel moe… Iedereen is toe aan vakantie!
Namens de begeleiding onze complimenten aan de leerlingen. Jullie hebben ervoor gezorgd dat het een SUPER kamp is geworden. Volgend jaar weer? ZEKER!



De begeleiding
 


 

Copyright Webmaster PvH