Lezing staatssecretaris Frans Timmermans voor leerlingen en genodigden

De jubilerende Philips van Horne sluit de viering van het 40-jarig jubileum af met een bijzondere lezing van staatssecretaris voor Europese Zaken, Frans Timmermans en een schoolbrede sponsorloop voor het jubileumproject in Afghanistan.

 

Staatssecretaris Timmermans geeft op maandag 29 juni om 13.45 uur in de aula van de Philips van Horne een gastcollege over “De toekomst van Europa en de rol van jongeren daarin”. Na zijn lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze openbare lezing is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo. De lezing wordt ook bijgewoond door diverse gemeentebestuurders uit de regio Weert. Belangstellenden zijn van harte welkom.

 

Na afloop van de discussie over de Europese Unie zal Najla Sarai, leerling van 6 vwo en initiatiefneemster van het basisschoolproject in Afghanistan, samen met haar moeder Parwin Saraj-Arefi, het eerste exemplaar van een gedichtenbundel officieel aanbieden aan staatssecretaris Frans Timmermans.

Mevrouw Parwin Saraj-Arefi, die in 1998 naar Nederland is gevlucht, heeft een aantal zeer indringende gedichten geschreven. Haar gedichten zijn onlangs gebundeld en het boekje verschijnt eind juni in de regionale boekhandels.

Foto's:

Afdeling voorlichting Ministerie van Buitenlandse Zaken

Copyright Webmaster PvH