Collegereeks in TU Eindhoven: "Op de golven van de wetenschap".


Het laatste college van het Pre University College “Op de golven van de wetenschap” vond plaats op donderdag 5 maart 2009.
Twaalf leerlingen van VWO 5 met een NT- en/of NG-profiel zijn in totaal vier dagen, onder begeleiding van meneer Cox en mevrouw Verhaegh, naar de TU Eindhoven geweest.

Daar zijn iedere dag twee colleges gevolgd met aansluitend een practicum, gegeven door een van de faculteiten.
In de colleges gaf iedere keer een andere hoogleraar zijn visie op golven, bekeken vanuit de betreffende faculteiten werktuigbouwkunde, natuurkunde, wiskunde, scheikundige technologie, biomedische technologie, elektrotechniek, technologie management en technische natuurkunde.
Wij hebben een dictaat doorgewerkt van meer dan 150 pagina's aan informatie met huiswerkopdrachten waarover eens echt nagedacht moest worden.


De onderwerpen die aan bod gekomen zijn, sluiten aan bij het onderzoek en onderwijs dat op de TU/e plaatsvindt. De colleges werden gegeven op het tempo dat kenmerkend is voor de universiteiten en het niveau was uitdagend. Na ieder college zijn opgaven over de collegestof gemaakt met de hulp van studenten.


De leerlingen die aan deze collegereeks mee hebben gedaan, hebben dit ook kunnen gebruiken voor hun profielwerkstuk.


Naast de huiswerkopdrachten kregen we vóór iedere collegedag een twintig tal vragen. Als deze voldoende zijn doorgewerkt is het profielwerkstuk in principe al met minstens een zes afgerond.
Het geheel wordt afgerond met een examen op 19 maart in de F-kantine. Daarna is er op 1 april een feestelijke uitreiking van de certificaten.

 

Joep Hermans

Foto's:

Joep Hermans

Copyright Webmaster PvH