Risse Adoptfonds schenkt 2000 euro aan onderwijsproject in Afghanistan

Namens het Risse Adoptfonds hebben Vic Wulms en Toos van Horne-Jacobs van de Risse Groep vrijdag 12 december een cheque van 2000 euro officieel overhandigd aan Najla Sarai, leerling op 6 vwo van de Philips van Horne scholengemeenschap.
Najla Sarai is eerder dit jaar op haar school een actie gestart voor een basisschool in Tagai Khoaja, een dorpje ten noorden van Kabul, de hoofdstad van Afghanistan.


Het Risse Adopt fonds steunt al een groot aantal jaren goede doelen in ontwikkelingslanden. Het fonds ontvangt zijn gelden van o.a. medewerkers en oud-medewerkers van de Risse Groep. Het project van Naila Sarai past geheel binnen de doelstellingen van het Risse Adopt.



Het onderwijsproject van Najla Sarai is ook door de jubilerende Philips van Horne geadopteerd tijdens het jubileumjaar 2008-2009.


De afgelopen maanden ontving Najla Sarai al 2500 euro van gymnastiekleraar Bert van Dijk die tijdens de marathon van New York sponsorgelden bij elkaar heeft gelopen.

Ook ontving Naila afgelopen week de totale opbrengst van het Van Horne Unplugged, het concert dat vrijdag 21 november werd gehouden in de aula van de school. Het ging hier om een bedrag van 1800 euro.


Copyright Webmaster PvH