MilieuActieDagen 2009


Dit jaar hebben we de opzet van de MilieuActieDagen (MAD) gewijzigd. Voorheen waren alleen  alle brugklasleerlingen  op de MAD actief bezig met natuur en milieu. We willen vanaf nu ook de tweede jaars leerlingen erbij betrekken.

De eerste MAD van dit schooljaar heeft plaatsgevonden op 18 februari in het Natuur– en Milieucentrum (NMC) de IJzeren Man. Het hoogtepunt van deze dag was het beheerswerk in het bos dat is uitgevoerd door de leerlingen van de Leertuin.


Op 25 maart is er een MAD georganiseerd voor de KGT-leerlingen. Deze leerlingen zijn ook naar het NMC geweest en hebben braakballen onderzocht en in de natuur gewerkt. Na de middag bezochten ze in de kantine stands op natuur- en milieugebied. Deze stands waren ingericht en bemand door leerlingen van leerjaar 2.



Onze derde MAD vond plaats op di 19 mei. Leerlingen van HAVO/VWO gingen aan de slag met allerlei activiteiten op school en op locatie. Nieuw dit jaar was het bodempracticum verzorgd door Ton de Waal. Bij het NMC waren leerlingen actief met het determineren van waterdiertjes en de insectentuin.


Op 20 mei, de vierde MAD, gingen leerlingen van GTH/TTO aan de slag met allerlei activiteiten. Voor deze leerlingen hadden we een bezoek aan de Milieustraat geregeld. Verder hadden we een consulente van Jongeren Milieu Actief uit Amsterdam op school uitgenodigd om met leerlingen een Milieuscan van Philips van Horne te maken hetgeen geleid heeft tot een aantal aanbevelingen.


Voor het eerst werden er op school tijdens de vier MAD allerlei spellen gedaan die betrekking hadden op natuur en milieu. De laatste twee MAD werden afgesloten met een Milieuquiz.
Middels deze MAD hopen we leerlingen bewuster te maken van hun leefmilieu.


Bijgevoegde foto’s geven een beeld van de verschillende activiteiten.



Foto’s: 

Toos Kunnen,

Lisanne Bosch

en Hub Jetten.

Copyright Webmaster PvH